Her gün dikkatsizlik, tedbirsizlik ve umursamazlık yüzünden meydana gelen trafik kazalarından ders almıyoruz. Açık kasada balık istifi taşınan tarım işçileri, kasksız, plakasız şekilde önündeki devasa çuvalla neredeyse önünü görmeden yol alan motosiklet sürücüsü bunlardan sadece ikisi. 

Aydın-Denizli Karayolu Sultanhisar ilçesine bağlı Atça Mahallesi girişinde seyir halindeki bir kamyonet, kasasında mevsimlik işçiler balık istifi taşıyarak can güvenlikleri hiçe sayılıyor. Açık kasada yolcu taşımasının yasak olmasına rağmen mevsimlik kadın işçiler kamyonet kasalarında yolculuk yaptırılıyor. Balık istifi kasalara doldurulan kadınların birçoğu ayakta bir yere tutunamadan yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Her yıl kamyonet kasasında taşınan ve bazı facialarla biten mevsimlik işçi kazalarından ders alınmadığı ortaya çıkıyor. Yasağa rağmen kadınları kamyonet kasasına dolduran sürücüsü, kasadaki kadınların canını hiçe sayıp hız yapmaktan da çekinmiyor. Kamyon kasalarında işe giden tarım işçileri, bu tehlikeli yolculuğu her gün Sabah akşam yaşıyor. 
Her gün geçimini sağlamak için balık istifi tarlalara yolculuk yapan kadın işçiler, tehlikeden habersiz açıkta ve ayakta yolculuk yapıyorlar.

Bir diğeri de kendi canını hiçe sayan, başında kaskı olmadan motorunun arkasına ve önüne yüklediği erik çuvallarını taşıyan motosiklet sürücü. Kolları arasında taşıdığı erik çuvalıyla önünü görmekte zorlanan sürücü, yoldaki trafik polislerine de aldırış etmeden yolculuk yapıyor.