HABERDENİZLİ.COM

Çivril’in Karabedirler Mahallesinde bulunan ilkokulda öğrenci yetersizliği gerekçe gösterilerek sınıflar birleştirildi. Bu durumuna tepki gösteren öğrenci velileri durumu görüşmek için ilk önce ilçe milli eğitim müdürlüğünün yolunu tuttu. Velilerin şikayetlerini dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, yeterli öğrencinin olmamasından dolayı böyle bir uygulamaya gidilmek zorunda kalındığını birleştirilmiş sınıf olmaması için öğrenci bulunması gerektiğini söyledi.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmede sorunlarına çözüm bulamayan veliler çareyi kaymakamlığa gitmekte buldular.

KADINLAR MAKAMA ALINMADI

Kaymakamlığa gelen öğrenci velileri karşılaştıkları muameleye sert tepki gösterdi.  Çivril Kaymakamı Armağan Önal ile görüşmek için makamına gelen veliler içeriye alınmadı. Kaymakam Önal, görüşme yapmak için önce Karabedirler Mahalle Muhtarı Ramazan Cengiz'i makamında kabul ettikten sonra makamına bir kaç tane veliyi kabul etti. Veli kabulünde kadın velilerin içeri alınması Karabedirlerli kadın velileri çileden çıkardı.

“Bir kaymakam önce kadınlara nasıl davranılması gerektiğini öğrensin” diyen kadın veliler; "Biz çocuklarımızın geleceği için buradayız. Biz derdimizi kaymakama anlatamayacağız da kime anlatacağız. Muhtarın okuyan çocuğu yok bizim derdimizi kaymakama nasıl anlatabilir." Dedi.

BİZ SENİ BÖYLE Mİ KARŞILADIK

Makama alınmayan kadın veliler kaymakam Armağan Önal’a "Sen bizim mahallemize geldiğinde biz sana gereken saygıyı ve misafirperverliği gösterdik. Biz sana böyle mi davrandık." diyerek dışarıdan kaymakama seslendiler. Bir türlü kaymakamla görüşme fırsatını yakalayamayan kadın veliler hükümet konağı çıkışında uzun bekleyişin sonunda Kaymakam Armağan Önal'ın binadan çıkmaması üzerine mahallelerine geri döndüler.

Çivril Kaymakamı Armağan Önal velilerle ve Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı görüşme sonrası birleştirilmiş sınıf eğitimine geçilmesi için 20 günlük süre tanınmasına karar verdi. 8 tane öğrenci bulunamadığı takdirde Karabedirler İlk Okulunda 20 günün sonunda birleştirilmiş sınıf eğitimine geçilecek.

Kaynak: Genç Çivril Gazetesi