Kayın ağacı yani halk arasında bilinen ismi ile gürgen ağacı, ağaçlar arasında sert olarak bilinenlerden biridir. Özellikle ülkemizde çoğu yerde yetişmesi kayın ağacını kolay ulaşılabilir bir ham madde haline getirmiştir. Bu nedenle inşaat sektöründe çok kullanılan bir ağaç türüdür.

Kayın Masif Panel Özellikleri

Kayın ağacı sert bir ağaç türü olduğundan kayından elde edilen ahşap ürünleri de oldukça sert ve dayanıklı malzemeler olmaktadır. Bu özelliği ile inşaat sektöründe oldukça popüler bir yere sahiptir. Ayrıca her yerde yetişebilen bir ağaç türü olması hem kolay elde edilebilirlik hem de fiyat uygunluğu avantajları sağladığından, vazgeçilmez ürünler arasında yerini sağlamlaştırmaktadır.

Kayın masif panel ürünleri genellikle mutfak ürünleri ve mobilya üretiminde kullanılır. Normalde soluk pembe rengine yakın bir renkte olan kayın ağacı, sonradan uçuk kahve tonlarına yaklaşmaktadır. Fakat her renkte boyayı üzerinde tutabilmektedir. Bu da kayın ağacının mobilya sektöründe önemli bir yere gelmesi anlamına gelir. Ayrıca kayın masif panel ile bazı müzik aletleri de üretilebilmektedir. Kayın masif panel ürünleri https://salkimorman.com.tr/kayin-masif-panel.htm sitesinden incelenebilir.