Denizli  Belediyesi, mahalle sakinlerini ve pazarcı esnafını kışın yağmur ve çamur yazın da toz ve rüzgardan kurtarmak için pazaryeri yapımına hız verdi. Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde devam eden çalışmalar kapsamında Kayıhan Kapalı pazaryeri ve Etüt Merkezi’nde sona yaklaşıldı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, kapalı pazaryerindeki çalışmaları yerinde inceledi. Burada çalışan işçilerin her biriyle sohbet eden ve kolaylıklar dileyen Başkan Zolan, yapımı devam eden pazaryerine ilişkin şu bilgileri verdi.
  ‘Kayıhan Kapalı Pazaryeri 3000 m2 alana sahip. Etüt merkezi ise 1870 m2 alanı kapsayacak. Etüt merkezi kısmı bodrum, zemin ve 1. kattan, kapalı pazaryeri kısmı ise tek kattan oluşacak. Pazaryeri, mahalle sakinlerinin diğer bazı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Pazar günlerinin dışında otopark, kurban bayramlarında hayvan kesim yeri gibi çeşitli amaçlar içinde kullanılacak pazaryerinde inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Pazaryeri peyzaj düzenlemesiyle birlikte birkaç ay içinde bitirilecek. Şimdiden bölgede oturan vatandaşlarımıza hayırlı olsun.’
   Başkan Zolan, ‘Kayıhan mahallesi sakinlerine kapalı pazaryeri yapımın sözümüz vardı. Ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz. Amacımız daha sağlıklı ve güzel ortamlarda insanlarımıza yaşam imkanı sunmaktır. Özellikle kadınlarımız, diğer bazı mahallelerdeki kapalı pazaryerinden kendi mahallelerinde yapılmasını istiyorlardı. Ben de kadınlarımıza söz verdim ve projeyi uygulamaya koyduk. Kayıhan Mahallesi sakinleri yakında kapalı pazaryerine kavuşacak. Kapalı pazaryeri belediyemizin mahalle sakinlerine bir armağanı olsun’ dedi.
Kayıhan Kapalı pazaryeri’nde 16 dükkan ve 140 dolayında tezgah yer alacak.