Denizli Belediyesi tarafından kente kazandırılan ikinci yüzme havuzu olan Kayıhan Yüzme Havuzu'nun yapımı devam ediyor.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile geçtiğimiz Mayıs ayında temeli atılan Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu'nda son etap çalışmaları devam ediyor. Sporun her alanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "TEV Anadolu Lisesi'nde yaptığımız yüzme havuzunun akabinde ikinci yüzme havuzunu Kayıhan'da yapıyoruz.Amacımız gencinden yaşlısına tüm Denizli halkına yüzmeyi öğretmek. Bu amaçla da mayosu, gözlüğü, bonesi ve her türlü ekipmanlarıyla çocuklarımıza ücretsiz yüzme kursları vereceğiz. Bu yaz 2 binden fazla çocuğumuza ücretsiz yüzme kursu verdik. İnşallah bu havuzda çok daha fazla kişiye ücretsiz yüzme kursları vereceğiz" dedi. Büyükşehir olan Denizli'nin çok sayıda kapalı yüzme havuzuna ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Zolan, ''Şehrin bir ucunda bir tane, diğer ucunda da 1 tane olmak üzere toplam 2 adet kapalı yüzme havuzu vardı. Biz de Kayıhan'da dünya standartlarında bir kapalı yüzme havuzu yapmak istedik'' dedi.
SPORA BÜYÜK YATIRIM YAPTIK
Denizli'nin spor alanında son 9 yılda hayal edilemeyen yerlere geldiğini kaydeden Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti:
''Türkiye’de ilk geleneksel spor oyunları merkezini biz yaptık. Denizli Belediyesi tarafından sporun her alanında yapılan bütün kurslar ücretsiz olarak düzenleniyor. Yine kentimizin her mahallesine basketbol ve voleybol sahaları yaptık. Bunun yanında sentetik futbol sahalarını ilk biz yaptık. Kapalı spor salonları ise bugün tüm Türkiye'de örnek gösteriliyor. Spor alanında yapılacak değerlendirmelerde Denizli inşallah bu alanda bir numara olacak. Bunu birlikte başaracağız. 2009’da ise 77 dev proje ile halkın karşısına çıktık. Şimdi hepsini tek tek yapıyoruz."