HABERDENİZLİ.COM

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesi Denizli’yi adım adım gezerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hafta sonu Cumhuriyet, Barutçular ve Alparslan Mahallesi ile Hurdacılar Sitesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Zaman zaman vatandaşları kırmayarak evlerine de konuk olan Başkan Zolan’a eşi Berrin Zolan’da eşlik etti. Mahallelerde yoğun ilgi ile karşılaşan Başkan Zolan, vatandaşlarla sohbet edip, dertlerini dinledi, Türkiye’nin yeni sistemle neler kazanacağını anlattı. 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandum oylamasının bir parti meselesi olmadığını kaydeden Başkan Zolan, “Bu referandum millet meselesidir, memleket meselesidir. Çocuklarımızın, geleceğimizin daha iyi şartlarda yaşaması için ne olması gerektiğinin bir mücadelesidir” dedi.

Koalisyon dönemlerinde Türkiye geriye gitti

Mevcut yönetim sisteminin birçok sıkıntıları olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bu sıkıntılı sistem bizi bugünlere kadar taşıdı ancak yolda birçok sorunlar yaşandı. Koalisyonlarla yaşanan sıkıntılarda Türkiye ileriye değil geriye doğru gitti. Ekonomik anlamda, kardeşlik anlamında kayıplarımız oldu. Birlik ve beraberlik noktasına kavgalar edildi. Sadece tek başına iktidarlar döneminde Türkiye kalkınma yoluna gitti. Ama o tek başına hükümetler bittiğinde yeniden koalisyon dönemi başladığında Türkiye o kazanımlarını baştan aşağı kaybetti ve yeniden başa döndü. Adımlar attık ama mesafe alamadık” diye konuştu.

Millet başkanını seçecek

Mevcut sistemin özellikle koalisyonlar anlamında çok büyük risk taşıdığını, Türk milletinin bunun en yakın örneğini 7 Haziran’da gördüğünü vurgulayan Başkan Zolan, “Meclis aracılığı ile hükümetler kurulduğunda millet iradesi her zaman başka güçler tarafından yönlendirilebiliyor. ‘Ben bunu istememiştim’ diyorsunuz, karşınıza farklı şeyler çıkıyor. Bu 1980 öncesinde oldu. Partiden milletvekilleri istifa edip başka partiye geçtiği zaman millet iradesi ortadan yok oldu. A partisine oy vermişken, milletvekili parti değiştirdiğinde B partisine oy vermiş gibi oluyorsunuz” dedi. Yeni sistemde bu ve benzeri kavgaların bitip istikrarın geleceğini vurgulayan Başkan Zolan, “Millet başkanını seçecek, O da gelip 5 yıl bu millete hizmet edecek. Artık eskiden olduğu gibi ‘Hükümet düştü mü, düşmeyecek mi? Koalisyon olacak mı, olmayacak mı?’ kavgaları bitecek, ülkeme istikrar gelecek” dedi.