Resmi olmayan bir sebeple Denizli’de bulunan Katar Büyükelçisi Özer, Er-Bakır’a gerçekleştirdiği ziyarette, Katar’ın ekonomik koşullarını ve Katar’a ihraç potansiyelimizi Keçeci ile paylaştı. Özer, Katar’ın özel durumu nedeniyle tüm  Dünya ticaret adamlarının küçük ama satın alma imkanları  büyük olan Katar’da dolaştıklarını ve potansiyel satış şartlarını zorladıklarını ifade ederken son zamanlardaki olaylarla doğan Türkiye sempatisiyle Türk iş adamlarının da fırsatları değerlendirmesi gerektiğini hatırlattı. Kişi başına düşen 150.000 Dolarlık geliriyle Katar’ın ciddi bir satın alma gücünün olduğunu sözlerine ekleyen Özer, ilgilenen tüm iş adamlarını Katar’a davet etti. 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Keçeci de “Katar şu anda bizim için oldukça avantajlı bir pazar haline geldi. Özellikle gıda sektörü için ciddi fırsatlar sunduğunu görüyoruz. Bu fırsatlara gözümüzü kapamamak ve bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Büyükelçimizle oldukça faydalı istişarelerde bulunduk. En kısa zamanda diğer sektörler için de potansiyel araştırmalarımızı tamamlayıp Katar’a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”dedi. 

Denizli yıl başından bu yana Katar’a 8 Milyon Dolarlık ihracat gerçekleştirmiş. Geçen senenin ihracat değeriyle hemen hemen aynı olan bu değerin yukarıya çıkarılmasının mümkün olduğunu söyleyen Keçeci, “Büyükelçimizden aldığımız değerli bilgiler ışığında ihracat hacmimizi artırabilir ve alternative bir Pazar yaratabilirsek sanayicimizin de faydasına olacaktır. Büyükelçimizden aldığımız bilgiler, Katar’ın çok ciddi bir alım potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu nedenle uluslarası rakiplerimizin önüne geçmek için elimizi çabuk tutacağız.” dedi.