KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversitenin şu anda 5 fakülte, 2 enstitü, 4 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulundan oluştuğunu söyledi. Aydın, Kastamonu Üniversitesi’nden bu yıl 770 kadar lisans, 2 bin 525 ön lisans ve toplam 3 bin 295 kadar öğrenci mezun olduğunu belirterek, “Fakat 4 yıl sonra öğrenci sayımızı 20 bin olacak şekilde planladık.” dedi

Kastamonu Üniversitesi 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Şenliği görkemli görüntülere sahne oldu. Kastamonu Üniversitesi’nde bu dönem 770 lisans, 2 bin 525 kadar ön lisans ve toplam 3 bin 295 kadar öğrenci mezun oldu. Mezun olmanın coşkusunu sanatçı Emre Aydın ile birlikte kep fırlatarak yaşayan öğrenciler, unutamayacakları bir mezuniyet töreni yaşadı.
Törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Musa Sıvacıoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, öğrenciler, öğrenci aileleri ve halkın katıldığı mezuniyet şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Kastamonu Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, konuşmasında; göreve yeni başlamış bir rektör olarak ilk defa mezuniyet töreninde bulunduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerle üniversiteye geldikleri günden itibaren beraber olmuş bir öğretim üyesi olmanın gururunu taşıdığını söyledi. Rektör Aydın, “Ülkemizin her köşesinde milletine hizmet edecek öğrencilerimizi bu limandan uğurlamaktayız.” dedi.
Kastamonu Üniversitesi'nin, 2006 yılında kurulduğunu ve temellerinin 1956’lara kadar dayanan köklü bir üniversite olduğunu kaydeden Aydın, “Üniversitemiz, bilime yaptığı katkıları ile yetiştirdiği alanında uzman kalifiye öğrencileri ile ve halk ile iç içe olmuş ve onlara hizmet etme şuurunda olan öğretim elemanları ile gündemde olacaktır.” diye konuştu.

"ALANINDA UZMAN, KALİTELİ ELEMANLAR YETİŞTİRMEK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA"
Yaşanılan yüzyılın bilgi çağı olarak adlandırıldığını ifade eden Seyit Aydın, “Günümüzde artık bilgiye ulaşma yolları ve bilginin yayılma hızı geçmiş yüzyıllara göre çok daha hızlıdır. Kamu ve özel sektör artık daha kaliteli ve alanında uzman kişilerle çalışmak istemektedir. Bu yüzden alanında uzman, kaliteli elemanlar yetiştirmek üniversitelerin öncelikli fonksiyonları arasında gelmektedir. Bütün dünyada üniversitelerden beklenen 3 temel işlev vardır. Bunlar: araştırma ve projeler ile bilimsel çalışmalar yapmak, bilime ve bulunduğu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak. Ön lisanstan, yüksek lisans ve doktoraya kadar her akademik derecede kaliteli bir eğitim ile öğrenci yetiştirmek. Bulunduğu şehre, topluma, ülkeye bilgisini ve deneyimini aktararak, değişim ve gelişime katkıda bulunmaktır.” diye ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi’nin, 5 fakülte, 2 enstitü, 4 yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulundan oluştuğuna kaydeden Rektör Aydın, yeni fakülte ve yüksekokullar açmanın yanında var olan kurumlardaki programların yapılanması, öğrenci kapasitelerinin artırılması ve kaliteye yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kastamonu Üniversitesi’nden, bu yıl 770 kadar lisans, 2 bin 525 kadar ön lisans ve toplam 3 bin 295 kadar öğrenci mezun olduğunu aktaran Aydın, 4 yıl sonra öğrenci sayımızı 20 bin kadar olacak şekilde planladıklarını ifade etti.

Yeni Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, üniversiteyle ilgili olarak yakın ve uzun vadede yapacakları planları, öğrenci ve Kastamonu halkıyla paylaştı. Aydın, Eylül ayına kadar fen ağırlıklı programı (Fen anaokulu) olan bir anaokulu açılacak. Dil laboratuvarı kurulmuş olacak. Yeni bölümlerin kurulması, 2. öğretim öğrencilerinin alınması ve kontenjanların arttırılması sağlanacak. Formasyon programlarının açılması çalışması bitirilmiş olacak, 2011-2012 eğitim öğretim yılının açılmasına kadar (Eylül’e kadar) kampüs içi yollar ve çevre düzenlemesi büyük oranda bitmiş olacak. Yeni ihalesi yapılmış olan binaların temeli atılmış olacak. Öğretim üyesi kadrosu genişletilecek. Devlet Planlama Teşkilatı merkezi laboratuar ve teknolojik alt yapı projesi sonuçlanmış olacak. Yaz okulu etkin bir şekilde düzenlenecektir.”

GENÇ ÜNİVERSİTENİN GENÇ MEZUNLARI
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise genç üniversitenin 4. mezuniyet töreninde gençlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Bektaş, şöyle dedi: “Gerçekten Kastamonu eski bir il ama üniversitemiz çok genç, daha 4. mezuniyet yılında. Siz değerli gençlerimizin ülkemizin dört bir yanına her türlü hizmet alanına uğurlamanın, sizlerle Kastamonu’da bu dört yılı paylaşmış olmanın, Kastamonu hatıraları ile dolu dolu bir ömür geçireceğinizi bilmenin mutluluğu bizlere de çalışmalarımızda şevk veriyor.”

Konuşmalardan sonra, Kastamonu Üniversitesi Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu Mezunları Hemşire, Eğitim Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezunları ise Öğretmen Andı’nı okudu. Daha sonra 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Birincisi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü'nden Hamdi Nalbat yaş kütüğüne plaket çaktı. Tüm fakülte ve yüksekokullarda spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri tarafından verildi. Gecenin devamında Emre Aydın bir konser verdi. CİHAN