KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, 2011-2012 eğitim öğretim yılında üç fakülte ile bir merkezi laboratuvar binası yapacaklarını açıkladı. Mevcut kampus alanının 4-5 yıl içinde yetersiz kalacağını vurgulayan Aydın, Orman’dan ve hazine arazisinden yeni alanların dahil olacağını ifade etti.
Bu eğitim-öğretim dönemi öncesinde ek kontenjan taleplerini YÖK'e ilettiklerini, bu ek kontenjanlarla birlikte öğrenci sayısında artış görüleceğini belirten Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın, mevcut kampusun çok büyük olduğu yönündeki söylemlere katılmadığını, 4-5 yıl sonra bu alanın Kastamonu Üniversitesi için yetersiz olacağını kaydetti. Mevcut kampus alanını genişletme çalışmalarını sürdürdüklerini, bunun için valilik, belediye ve yetkili kurumlarla sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti.

DİN KÜLTÜRÜ VE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ AÇILDI
Üniversitelerinin meslek yüksek üniversitesi olmayacağını vurgulayan Alydın, mevcut yüksek okulları geliştirmeden yenilerini açmayacaklarını, ayrıca eğitim fakültesi bünyesinde din kültürü ve eğitimi bölümü açtıklarını, bu bölümün bu yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacağını ifade etti. Eğitim fakültesine ikinci öğretim için YÖK’e teklif götürdüklerini ifade etti.
    Önümüzdeki yılın yatırım programı ile ilgili de bilgiler veren Rektör, “2012 yılında yatırıma alacağımız tesisler arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Merkezi Laboratuvar bulunuyor. Bu yatırımlarımız 2012 yatırım programında yer alacaklar.” dedi.

    YÖK BAŞKANI KÖTÜ BİR ÜNİVERSİTE DEVRALDIĞIMIZI BİLİYOR
    YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’la yaptığı görüşmeden de bahseden Rektör Aydın, “Sayın Başkanımızla kendisini ziyaret dışında 5 dakika baş başa görüşme fırsatım oldu. YÖK Başkanımız, kötü bir üniversite devraldığımızı, çok iyi duruma getirmemiz halinde en çok kendisinin mutlu olacağını söyledi ve bize tam destek verdi. Ramazan Bayramı'nın ardından da Kastamonu’ya geleceğinin sözünü verdi.” dedi.
    Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından yapılan Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Araç Meslek Yüksek Okulu ile ilgili yaşanan “isim krizi”ne de açıklık getiren Rektör, “Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin adı en kısa sürede Araç Meslek Yüksek Okulu'na verilecek ve tabelası bu şekilde değişecektir.” açıklamasında bulundu. CİHAN