MARDİN (CİHAN)- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASGİAD), kıtlık nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Afrika halkına yardım amacıyla başlattığı kampanyada elde ettiği 30 bin liralık yardımı Afrika’ya gönderdi.
    Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla gönderilen yardımların 4 gün içerisinde yerine ulaştırılacağı bildirildi. Yardımlar nedeniyle dernek binasında düzenlene törende temsili bağış çeki Dernek Başkanı Mehmet Sait Sezer tarafından Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şube Müdürü Atilla Ün’e teslim edildi.
    Dernek Başkanı Sezer yaptığı konuşmada vicdan sahibi herkesin Afrika’ya yardım etmesi çağrısında bulundu. Herhangi bir dinin değil bütün dinlerin vicdan sahiplerine çağrıda bulunduğunu ifade eden Sezer, “Keşke öyle bir sesim olsaydı da bütün İnsanlığa çağrıda bulunabilseydim. Yaşanan bu sıkıntıların sebebi vicdan sahiplerinin gayrete gelmeyişidir. Vicdansızlar zaten bir nevi kaybetmişler. Fakat dünyadaki bütün dinlerin vicdanlı insanları beraber hareket etmesi gerekiyor. Kızıltepe’de de böyle ufak ama sesimizin ulaşabildiği kadar bir çalışma yaptık.” şeklinde konuştu.
    Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şube Müdürü Atilla Ün ise dernek olarak Afrika’da 400 gönüllülerinin bulunduğunu bildirdi. Yapılan yardımın misyon yüklü bir yardım olduğunu aktaran Ün, “Bu meselenin dinli yada dilli yönlü değil. Biz insanız. Yaratılanı yaratandan dolayı seviyoruz. Bütün insanlığı diline, dinine ve rengine bakmadan kucaklıyoruz.” ifadelerini kullandı.
    KASGİAD Genel Sekreteri Casım Biltekin ise çalışmaya ilk olarak geleneksel olarak verdikleri iftar programını iptal etmekle başladıklarını bildirdi. Biltekin, “Geleneksel olarak verdiği iftar programlarını iptal ederek bunun parasını kıtlık nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Afrika bölgesine göndermeyi kararlaştırdık. Ayrıca üye ve dostlarımızdan çalışmaya katkı vermelerini istedik. Mübarek Ramazan ayında milyonlarca insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı ve her gün onlarcasının açlık ve susuzluktan öldüğü bir olaya kayıtsız kalamazdık. Yaptığımız birkaç günlük çalışmada Halkımızın yardımseverliğini bir daha görmüş olduk. Herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Evinde bir iki altını olan bile bu olaya duyarsız kalmayarak bağışta bulundu." şeklinde konuyu özetledi. CİHAN