Yatağan ilçesinden Muğla merkeze 48 YV 011 plakalı araç ile hareket halinde olan bir sürücünün Salihpaşalar köyü mevkiinde araçtan havaya ateş ederek seyir halinde olduğu ihbarının ardından Muğla Bölge Trafik ve şehir içi polis ekipleri alarma geçti. Muğla girişindeki çevirmeden kaçan Onur Ç. isimli sürücü, çevre yolu Akkaya yolu üzerinde yolu kesen polis ekiplerinden de kurtulan sürücü, şehir merkezine hareket etti. Otogar altından tali yola saparak Sanayi kavşağına sapan sürücünün peşinde polis ekipleri ile birlikte sanayi içinden geçerek Karabağlar yoluna yöneldi. Karabağlar yolu Kireç Sanayi önünde ekiplerin önünü kestiği Onur Ç. İsimli sürücü polis tarafından araçtan indirildi.
Araçta yapılan aramada bir adet kuru sıkı tabanca ve tabancaya ait şarjör ele geçirildi. Engelli plakası bululan sürücünün yanında Süleyman K. İsimli arkadaşı bulunurken, Onur Ç., kendisinin de polis çocuğu ve gazi olduğunu ileri sürdü. Araçta bulunan kuru sıkı tabancanın Süleyman K.’ye ait olduğu öğrenildi. Yakalanan sürücü ve yanındaki arkadaşının kuru sıkı tabanca ile ateş edip etmediği belirlenemezken, polis araca yakın çevrede şarjör araması yaptı.
Yakalanan sürücü Onur Ç.’nin yapılan alkol muayenesinde 151 promil alkol çıktı. Sürücüye alkollü araç kullanma, kabahatlar kanunu ve dur ihtarını uymadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulanmak üzere Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.