Denizli Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve daha hijyenik ortamlarda alış veriş yapmaları amacıyla sürdürdüğü kapalı pazaryerleri projesine Karşıyaka Kapalı Pazaryeri’ni de ekledi. Söz konusu kapalı pazaryerlerindeki dükkan ve tezgahların 5 yıllığına kiralanması için kura çekildi.
Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda 7. Noter Başkatibi Sabri Yormaz huzurunda gerçekleşen kuraya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, müdürlük yetkilileri ve çok sayıda pazarcı esnafı katıldı.
  Kurada, oda kayıt belgesi ve maliye kaydı olup Karşıyaka Pazaryeri’nde pazarcılık yapan esnaflar yer aldı. Oda tarafından belediyeye bildirilen 172 pazarcının bir tanesi bile mağdur edilmeyip 5 yıl boyunca satış yapacağı yerleri kendileri kurayla tespit etti. 16 dükkan ve 156 tezgahın yer aldığı pazarda, 76 manav, 8 bakkal, 6 şarküteri, 3 balıkçı, 8 kavafiye, 5 hırdavat, 8 zücaciye, 3 oyuncakçı, 4 yumurtacı, 1 çay ocağı, 22 müstahsil ve 26 tuhafiyeci bulunuyor.
Pazarcı esnafı, 5 yıllık kirasını 5 eşit taksitle ödeyecek.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök de, pazar yerlerinin tüm esnafa hayırlı olmasını dileyerek, ‘Amacımız siz pazarcı esnaflarını ve mahalle sakinlerini, kışın yağmur ve çamurdan yazın da toz ve rüzgardan kurtarıp sağlıklı ortamlarda alış veriş yapmanıza olanak sunmaktır. Belediye olarak soğuk zincirin bozulmadan ürünlerin tüketiciye ulaşması yine önceliklerimiz arasında yer alıyor. Pazaryerileriniz hepinize hayırlı olsun’ dedi.
  -KARŞIYAKA KAPALI PAZARYERİ-
  Karşıyaka Kapalı Pazaryeri, 2009 Yerel seçimleri öncesinde kamuoyuna açıklanan ve 5 yılda yapılıp hizmete sunulacağı sözü verilen 77 dev proje arasında yer alıyor.
Pazaryeri, 3800 m2 alana inşa edildi. 1milyon 583000 liraya malolan kapalı pazaryeri, 3 ayda tamamlanıp vatandaşların ve pazarcı esnafının kullanımına sunuldu. Bu arada, kapalı pazaryeri, pazar dışındaki günlerde otopark alanı olarak da değerlendiriliyor.