Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından davet edilen basın mensupları arasında bulunan haber merkezimiz yaşanan atmosferi yerinde takip etti. 254 STK'nın destek verdiği yürüyüşte sadece Türk bayrağı yer aldı ve 1,5 km.'lik dev bayrak elden ele taşındı.
Başkent Ankara dün tarihi günlerden birine şahitlik etti. “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşü için bir araya gelen yüz binlerce vatandaş Sıhhiye Meydan'ından Ulus'taki Birinci Meclis'e kadar yürüdü. Hafta başında 14 işçi ve işveren örgütünün çağrısıyla gerçekleşen ve 254 Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) desteklediği yürüyüşe yaşlısı genci kadını erkeği her kesimden vatandaş katıldı. 6 bin polisin güvenlik önlemi aldığı Sıhhiye Meydanı'na alınan vatandaşlara, yürüyüşün tertip komitesi görevlileri tarafından kırmızı ve beyaz renkte şapka, Türk Bayrağı ile düdük dağıtıldı. Sıhhiye'de toplanan vatandaşlar, Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” ve “ Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları atarak yürümeye başladı. Ankara Adliyesi önüne tırla getirilen uzunluğu bin 500, genişliği 7 metre olan dev Türk Bayrağı, yürüyüşün başlamasının ardından vatandaşlarca elden ele taşındı. Eyleme TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, Türkiye Barolar Birliği, Hak-İş, TESK, TÜRMOB ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği destek verdi.


BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ


Mitinge katılan STK'lar adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Farklılıklarımıza değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık. Terörü lanetledik, kardeşliğimize sahip çıktık” dedi. “Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız” diyen Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk. Hep birlikte bugün vicdanımızın sesine kulak verdik. Bundan sonra da bu kararlı birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Hep birlikte Türkiye'yiz."


Barış çağrıları dikkate alınmalı


Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Diyarbakır'da 600'den fazla STK'nın katılımıyla terör örgütü PKK'ya yapılan “silahları bırak” çağrısına sonuna kadar destek verdiklerini açıkladı. Gökkuşağı Derneği Van Şubesi Başkanı Özkan Soyluoğlu bölgede birlikte yaşama ve barışın tesis edileceğine inandıklarını söyledi. Emperyalistler ve onların taşeronluğunu yapanların bölgenin huzuruna müdahale ettiğini belirten Soyluoğlu, bölgede barışın sağlanması için yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Bitlis Hukukçular Derneği Başkanı Erhan Şimşat ise her zaman barıştan yana olduklarını, bu konuda yapılan çağrıları önemsediklerini vurguladı. Barış çağrılarının önemsenmesi gerektiğini belirten Şimşat en kısa zamanda silahların susması ve akan kanın durması gerektiğini söyledi.