Aydın’da hasta olduğunu iddia ettikleri kardeşleri için bulundukları yardım çağrılarıyla gündeme gelen ve birisi intihar girişiminde bulunan gençlerin çelişkili ifadeleri kamu kurumlarının dikkatinden kaçmadı.
Aydın’da 27 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olayda epilepsi hastası olduğunu ifade eden Kenan G. (19), beyninde tümör olduğunu iddia ettiği 10 yaşındaki kardeşi Ela G’nin düzenli olarak olması gereken iğnenin parasını denkleştiremediği gerekçesiyle bir binanın çatısına çıkarak, intihar girişiminde bulunmuştu. Kenan G., polislerin yardım etme sözü vermesiyle çıktığı çatıdan inmeye ikna olmuştu. Cüzdanının 400 TL çıkan genç, iğne parası içim 250 TL’ye daha ihtiyacı olduğunu öne sürmüştü.
ORTACA’DA DA HAMALLIK YAPTIĞINI SÖYLEMİŞTİ
2013 yılı Mayıs ayında Muğla’nın Ortaca ilçesinde hamallık yaparak kardeşinin tedavi masraflarını karşılamaya çalıştığını ileri sürerek gündeme gelen Adnan A’da (19), geçtiğimiz günlerde Aydın’daki basın kuruluşlarına giderek yardım çağrısını bu kez Aydınlı hayırseverler için yenilemişti. Kardeşi Yazbahar A’nın beynindeki tümörün tedavisi için Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde tedavi olduğunu ve doktorların 22 aylık bir tedavi önerdiğini ifade eden Adnan A., her ay yapılan 6 bin 500 Euro’luk iğnenin yüzde 80’inin devlet tarafından karşılandığını açıklamıştı. Kardeşinin tedavisi için günlük 25 TL’ye çalıştığı işinden sürekli İzin almak zorunda kaldığını savunan Adnan A., kalan 4 aylık tedavi sürecinde ilaç parasının yüzde 20’lik miktarını karşılamakta sıkıntı yaşadığını öne sürerek yardım talebinde bulunmuştu.
BEYANLARI YALAN ÇIKTI
Kardeşinin ilaç parasını bulamadığını gerekçe göstererek intihara kalkışan ve son anda ikna edilen Kenan G’nin yardım talebi üzerine Aydın Valiliği’nin talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü gence ulaştı. Basında intihar girişimiyle ilgili haberlerin yanlış yer aldığını savunan Kenan G., hasta bir kardeşi olduğunu da inkar etti. Kardeşi Ecegül’ün İstanbul’da yaşadığını ve her hangi bir sağlık sorunu olmadığını önceden tespit eden yetkililer, bunu Kenan G’ye söyleyince, genç tekrar ifade değiştirdi. Kardeşi olduğunu doğrulayan genç, kardeşinin hasta olmadığını itiraf etti.
‘AYDINLIYIM’ DEDİ, KASTAMONULU ÇIKTI
Yardım çağrısı ile ilgili haberlerin basında yer almasının ardından kendisine ulaşan İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine, Nazilli ilçesinde yaşadığını; basın mensuplarına ise Köşklü olduğunu beyan eden Adnan A’nın da aslen Kastamonulu olduğu tespit edildi. Muğla ve Aydın’daki yardım talepleriyle gündeme gelen Adnan G’nin kardeşi Yazbahar’ın hastalığının doğru olduğu ancak müracaatı üzerine yüzde 20’lik pay ile birlikte tüm tedavi masraflarının devlet tarafından karşılandığı ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerinin ulaştığı Adnan A’nın da, haberleri yalanladığı ve her hangi bir ihtiyacı olmadığını ifade ettiği öğrenildi.
İKİSİ DE AYNI KÖYDEN
Yardım talepleriyle gündeme gelen Kenan G. ve Adnan A’nın çelişkili ifadeleri üzerine araştırma başlatan kamu kurumları, iki gencinde Kastamonu ilene bağlı Araç ilçesi Yeşilova köyünde yaşadıklarını belirledi. Her iki gencinde bu yıl içerisinde birlikte askere gideceğini kaydeden köy sakinleri, gençlerin ailelerinden kopuk olarak yaşadıklarını ve yılın bazı bölümlerinde köyden ayrıldıklarını beyan etti. Gençlerin büyük maddi imkansızlıklar içinde yaşadığı ve bu yüzden köylünün sürekli yardım ettiği öğrenildi. Adnan A’ın 2 ay önce köylünün kendi arasında topladığı parayla evlendirildiği bildirildi.