Tavas’ın Pınarlık mahallesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yol tartışmaları da beraberinde getirdi. iddiaya göre Karayolları Genel Müdürlüğü yolu yaparken Mehmet Akif Usluca’nın (35) arazisinden geçirdi. Araziyi istimlak edilmeden ve haberi olmadan arazisinin üzerine yol yapıldığını iddia eden Usluca,  geçtiğimiz ay yola kazıklar çakarak yolu trafiğe  kapatmaya çalışmıştı. Fakat jandarma olay yerinde tutanak tutarak yolu tekrar trafiğe açtı. 

Tapu kadastro kayıtlarına göre yol başka yerden geçiyor

Bugün Denizli Valiliği’nde düzenlenen halk günü toplantına katılan Usluca sorunun bir an önce halledilmesi için yetkililerden yardım istedi. Konuyla ilgili süreci anlatan Usluca, “Karayolları Genel Müdürlüğü arazimden benim haberim olmadan yol geçirdi. Olayın ardından Tapu Kadastro Müdürlüğüne giderek ölçümler yaptırdım. Yolun benim arazim üzerinden geçtiği tapu kadastro verilerinde de yer alıyor. Ayrıca tapu kadastro kayıtlarına göre yol benim arazimin üstünden değil alt kısmından geçiyor. Hatanın bir an önce düzeltilmesini ve arazimin bana geri iade edilmesini istiyorum.” dedi. 

Yolu kazıklarla kapatmıştı

Geçtiğimiz ay tapu kadastroda yaptırdığı ölçümlerin ardından yola kazıklar çakarak kapatmak isteyen Usluca’ya jandarma engel olmuştu. Olayın ardından savcılığa ifade verdiğini söyleyen Usluca, “savcılıkta beni haklı buldu. Kaymakamla görüştüm, belediye başkanıyla görüştüm. En son valiliğe geldim. Burada da bir çzöüm olmazsa savcıya yolun tekrardan kapatılması için müracatta bulunacağım. Tapulu arazimin içinden yol geçiyor. Hakkım gasp ediliyor.” diye konuştu.