HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çal İlçesi'nde doğup büyüyen 23 yaşındaki Deniz Helvacı, hayalini kurduğu mesleğe kavuştu. Lise ikinci sınıfta okurken, kaptan olmaya karar veren ve bu hayali için çok çalışan Deniz, üniversitesi sınavından sonra tercihini yaparken tek seçenek yazdı.

Hayaline ulaşabileceği eğitimi ve diplomayı almak isteyen Deniz, İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini tek tercih olarak yaptı ve kazandı. Eğitimini tamamlayan Deniz, geçtiğimiz günlerde üniformasını giydi ve düzenlenen törenle diplomasını aldı.

Dünyanın en zor kaptanlıklarından biri olan, kimyasal tanker gemisi kaptanı olan Deniz Helvacı, “Bu mesleği herkese tavsiye ediyorum. Ailem her zaman yanında oldu ve mesleğimi sonuna kadar yapacağım. Babam ve anneme kararımda hep destek oldukları için çok mutluyum. Anne ve babamı çok seviyorum” dedi.

Baba Osman Helvacı, “Kızımın hayatında başarılı olması için her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kızımın bu başarısı bizi gurur sahibi yaptı. Allah herkese başarılı evlat nasip etsin ve benimle birlikte olan eşim Hülya’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Gezentihaber.com