Vali Hasan Karahan, ilk olarak depremde hasar gören Kaymakamlık binası geçici olarak hizmetlerin yürütüldüğü başka bir binada ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçedeki son durum ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Vatandaşların Mağdur olmamaları, sorunlarının biran önce çözümlenmesi için talimat verdi.

Daha sonra konteyner kurulumu yapılan mahallelerde incelemelerde bulunan Vali Hasan Karahan’a Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök ve Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, AFAD Müdürü Ali Etiz ve Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan eşlik etti. Depremzede vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Hasan Karahan talep ve sorunlarını dinleyerek, Kurum Müdürlerine vatandaşların mağdur olmaması için depremden etkilenen yerlerde vatandaşların sorunlarının bir an önce çözümlenmesi konusunda gerekli talimatları verdi.
 
Gaydetimiz Deprem Zede Vatandaşların Mağduriyet Yaşamamalar

Vali Hasan Karahan depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek; “İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Gayretimiz bölgedeki depremzede vatandaşlarımızın hiç mağduriyet yaşamadan normal yaşantılarını sürdürülebilir duruma gelmeleridir. Konteyner kurulumu hızlı bir şekilde devam etmekte olup, vatandaşların geçici barınma sorunları bu yolla çözülmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden kesin hasar tespit sonuçları geldikçe ihtiyaç sahibi diğer köylere de benzer hizmet gidecektir” dedi.
 
66 Konteynerin kurumu yapıldı. 98 tane daha yapılacak

İçinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan toplam 21 metrekarelik konteynerlerden 27 Nisan 2019 Cumartesi gününden bugüne kadar; Oğuz Mahallesinde 21, Uçarı Mahallesinde 8, Kırca Mahallesinde 23 ve Ovayurt Mahallesinde 14 olmak üzere toplam 66 konteyner kurulumu yapıldı. Önümüzdeki günlerde de Apa Mahallesinde 78 ve daha sonra da Karahöyük Mahallesinde 20 konteyner kurulumunun gerçekleştirileceği belirtildi.