Haberdenizli.com

Vali Karahan, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 80'inci yılında rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Atatürk'ün, millete çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile sonsuza dek sevgi ve özlemle hatırlanacağını vurgulayan Karahan, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Başlatmış olduğu milli mücadele, bağımsızlık mücadelesi veren milletler için ilham kaynağı olmuş, yaktığı bağımsızlık meşalesiyle tarihe ışık tutmuştur. Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

'Azmimizi Tazelediğimiz Gündür'

Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlara, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olarak bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceklerinin çok iyi bilinmesi gerektiğine işaret eden Karahan, "10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Atatürk'ün düşüncelerini anlamak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda ilerlemek, karşımıza çıkacak tüm güçlükleri birlik, beraberlik içinde yenerek ve yılmadan çalışarak örnek bir ülke olmayı sürdürmek millet olarak en önemli görevimizdir. Cennet vatanımızı bize emanet eden ecdadımıza karşı bu en büyük sorumluluğumuzdur." ifadelerini kullandı.