HABERDENİZLİ.COM

Güney Kafkasya da 4400 km’lik bir alanı kapsayan dağlık Karabağ Azerbaycan’ la, Ermenistan arasında çözülemeyen en büyük sorun olarak beklemektedir.  Bugün sadece Karabağ’da değil çevresindeki yedi bölgede Ermenistan işgalinin sürdüğünü görüyoruz. Yıllarca sürdürülen uluslararası çabalar, Ermeni yanlısı tavırlar yüzünden tıkanmış çözümsüzlüğe doğru itilmiştir.
Azerbaycan – Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde meydana gelen çatışmaları yakından takip ediyoruz. Ermenista’nın bir terör devleti gibi hareket ettiği açıkça görülmektedir. Sadece Azerbaycan mevzilerine değil yıllarca sivil halka silah doğrulttuğu gerçeği unutulmamalıdır.
Ermenistan ‘nın siyasi, ekonomik anlamda gittikçe geriye gitmesi artık insan olmaktan da uzaklaştığı, her dönemde sivil halka silah doğrultarak çocuktan, yaşlısına kadar öldürmekten, katletmekten asla çekinmediği, gündem değiştirerek sorunlarını saklamak için, girdiği çöplükten çıkmaya çalıştığını görmemek mümkün değildir.
Bir hatırlatma yapmamız gerekirse Hocalı katliamını (25-26 Şubat 1992) asla unutamayız  106’sı kadın, 70’i yaşlı, 63’ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan vatandaşı Türk katledilmiştir. Yıllar sonrada bu ve benzeri saldırılar gerçekleştirmeye devam etmektedirler. Ancak uluslararası güçlerin ve Ermeni diasporasının yönlendirmesiyle  bu suçları işleyen Ermenistan, tarih önünde  hep lanetle anılacaktır.
Dış güçlerin yıllardır vermiş oldukları desteklerle, Ermenistan’ı silahlandırarak Azerbaycan’ı yıldıracaklarını, Nahçıvan’ı yıldıracaklarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ ninde  bunlara sessiz kalacağını zannediyorlar. Hiç bir şey olmazsa bile buradan Kafkasları aşar Türk milleti olarak kardeşlerimizin yanına koşarız. 
Ermenistan bir an önce saldırılarına son vermeli, bölgedeki tansiyonu düşürmeli ve işgal altında tutmuş olduğu topraklardan çekilmelidir. Saldırgan tutumuna devam ettiği takdirde telafisi olmayan bir sonuç ile karşı karşıya kalacaktır.
Türk milleti her zaman Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma adına kardeşlik bağlarımızın bize verdiği inançla ve sevgiyle her koşulda onların yanında olduğumuzun bilinmesini isterim.
Bir kez daha ifade  etmek gerekirse Azerbaycan – Türkiye kardeşliği  kıyamete kadar devam edecektir. Günlerdir vermiş olduğumuz şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Azerbaycan’a başsağlığı diliyorum. Mekanları Cennet Ruhları Şad Olsun.