KAYSERİ (CİHAN)- Kar ve buzlu suda banyo yapan Erciyes Kar Kaplanları, bu kez eğitim ve kültürel faaliyetlere destek vermek amacıyla öğrenci ve velilere hem sabah sporu yaptırdı hem Kayabağ bölgesindeki tarihi bölgeyi tanıttı.
Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Davut Güleç, Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı ile 20 üyenin katıldığı sabah sporu ve kültürel geziye, Sümer Osman Göksu İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğretmeni Fuat Deniz, 20 öğrenci ile 20 veli katıldı. Osman Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen yürüyüş sırasında, öğrenciler İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Emrullah Akdemir’den kimliğin önemi konusunda bilgi aldı.
Gesi Meydanı'nda başlayan ve Kayabağ’da son bulan yürüyüş boyunca öğrenci ve veliler su, kuş ve rüzgar sesi ile adeta terapi yaptı. Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, sadece sporla yetinmediklerini, kaplanlar korosu, arama-kurtarma ekibi, yeşillendirme ve rehberlik çalışmaları ile kültürel, sanatsal, sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini belirtti. Güleç, herkesi spor ve yeşillendirme çalışmalarına katılmaya çağırdı.
Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı ise çalışmalarına, spor yaptıkları hemen her bölgede ağırlık verdiklerine dikkat çekerek; eğitim, kamu ve özel kurumlarla bu tip gezilere, Kayseri çevresindeki tarihi ve doğal güzellik merkezlerini tanıtmak için daha çok faaliyet yapacaklarını açıkladı.
CİHAN