Denizli hava kirliliği derdinden bir türlü kurtulamadı. Yıllardır özellikle kış ayları döneminde ısınma amaçlı kullanılan fosil yakıtlar kömür, akaryakıt salınımı sonrası hava da çok tehlikeli olan partikül madde ve karbondioksit oranları da tavan yapıyor. Doğalgaz kullanım oranlarının artmasıyla önemli bir düşüş yaşansa da, halen fosil yakıt kullanımı sıkıntının çözümüne engel oluyor.  Birde Denizli’nin coğrafi yapısı gereği etrafı dağlarla çevrili, çanak bir yapıda olması hava sirkülasyonunu azalttığı için hava kirliliği giderek artıyor.
Aralık ayının başından bugüne ise kanser, kalp problemleri, solunum yolu hastalıkları, bebek ölüm oranlarında artışa neden olan partikül madde oranı en fazla 70-109 oranında olması gerekirken defalarca kez bu sınır aşıldı. 

Kar kirliliği defetmişti
Ancak yılbaşından 10 Ocak'a kadar etkili olan kar yağışı ve sağanak yağış hava sirkülasyonunda yüksek olması nedeniyle hava kirliliğini adeta Denizli'den silmişti. Öyle ki, özellikle partikül madde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesi İzleme istasyonları verilerine göre normal değerleri hiç aşmadı. Ancak son 4 gündür veriler hiçte iç açıcı değil. 
Özellikle saat 16.00 ile 23.00 saatleri arasında partikül madde oranı normal seviyenin 3 katına çıkıyor. Bu saatlerde partikül oranı 250 ile 400 arasında değişiyor. Yani Denizli zehir soluyor.