Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Fahrettin Göksu, Veli Demir, Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli ve ilgili daire müdürleriyle dün başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışı nedeniyle gün boyu karla mücadele ekiplerinin başında inceleme yaptı. Pınarkent, şehir merkezi, ana arterler, ibadethaneler, okullar, camiler, cemevleri, hastaneler ve ara sokaklar ile devam eden incelemeye,  Başbağı’nın en yüksek bölgesinde devam edildi. Kar yağışının en etkili olduğu bölge olan Bağbaşı’nda, sabah saatlerine gelindiğinde tüm sokaklar kardan temizlenmiş, yollar ulaşımı aksatmayacak şekle getirilmiş ve kaldırımlar yaya ulaşımı için güvenli hale getirilmişti. Belediye, duraklar ile hastane önlerinin temizliğine ise ayrı bir önem verdi. 

GİRİLMEDİK SOKAK BIRAKMADIK
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, karla mücadelede girilmedik sokak kalmadığına dikkat çekti. 
 Dün akşam başlayan kar yağışıyla birlikte ekiplerin alanda görevlendirildiğini kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:
‘Alandaki karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Pamukkale Belediyesi olarak geceden itibaren kar temizleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Kaldırım, pazaryeri, okul çevresi ve ibadethanelerin önlerinin temizlenmesi konusunda çok hassas davranıyoruz. Şuan en uç noktadaki mahallemiz olan Pınarkent’teyiz. Burada cem evinin önündeyiz. Hiçbir ayırım yapmaksızın ibadethanelerin önlerini temizliyoruz. Gerek Bağbaşı, Kervansaray olsun gerekse Pınarkent Mahalle’miz olsun karın en yoğun olduğu bölgelerdir. Buradaki çalışmalarımızda yeni aldığımız karla mücadele araçlarını kullanıyoruz. Araçlarımız 3-4 makine ve onlarca personelin yapacağı işi yapıyor. Kervansaray mahallemiz de olsun girilmedik sokak bırakmadık. Hem karı temizledik hem de tuzlama çalışması yaptık. Burası eğimli, buzlanma ve kayma ihtimalinin en yüksek olduğu bölgedir. Buraya ayrı bir önem verdik.’

TÜM YOLLAR AÇIK
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içinde kalan alanın çok geniş olmasına rağmen alınan tedbirler sonucu tüm yolların açık olduğuna işaret etti. 
İlçe sınırlarında bir tarafında Cankurtaran, diğer tarafında Pınarkent, Uzunpınar mahalleleri bulunduğunu belirten Başkan Gürlesin, ‘Şuanda Kervansaray Mahallemizdeyiz. İlçemizin en uzağında bulunan Gözler Mahallemiz de dahil olmak üzere hiçbir alanda kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Bunda önceden yapılan doğru bir planlama vardır. Ayrıca ekiplerimizin de doğru yönlendirilmesiyle başarı geldi. Başarıda kontrol mekanizmasının da etkisi fazladır.  Bize verilen bir emanet var. Gecede gündüzde çalışarak vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak bizim görevimizdir. Hiçbir yolumuz kapalı değildir’ dedi.
Çalışmaların 68 mahallenin tamamını kapsayacak şekilde devam ettiği bildirildi. 
Bu arada Pamukkale Belediyesi, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışı öncesinde mücadelede için tüm hazırlıklarını tamamlamış, son kontrolleri yine Başkan Gürlesin, yardımcılarıyla yapmıştı.