Aydın Merkeze bağlı Yukarı Kayacık Köyü’nde boşanmak isteyen karısı Ümmühan Türkmen’in (36) babasının evine gitmesine kızan eşi Hüseyin Türkmen (37) yolunu kestiği eşi ve ailesine kurşun yağdırdı. Hüseyin Türkmen’in tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralanan Ümmühan Türkmen’in sol, kayınpeder İbrahim Türkmen’in (70) sağ ve kayınbiraderi Durmuş Türkmen’in (47) her iki bacağı kesildi.
Olay, Aydın Merkeze bağlı Yukarı Kayacık Köyü Kanlıdere Mevkii’nde gece 21.30 sıralarında meydana geldi. Umurlu Beldesi’nde ikamet eden ve uzaktan akraba olan Hüseyin Tükmen (37) ve eşi Ümmühan Türkmen (36) geçtiğimiz hafta tartıştı. Eşinden boşanmak isteyen Ümmühan Türkmen, 16 yaşındaki oğlu M.T.’yi de yanına alarak Yukarı Kayacık Köyü yaylasında ikamet eden babası İbrahim Türkmen’in (70) evine gitti. Karısını geri dönmeye ikna etmek için kayınbabasının evine giden damat Hüseyin Türkmen, evde kimseyi bulamadı.
YOLDA PUSU KURDU
Eşi ve ailesinin Aydın merkeze gittiğini öğrenen Hüseyin Türkmen, Yukarıkayacık ile köyün yaylası arasında kalan Kanlıdere Mevkii’nde beklemeye başladı. Türkmen, Aydın’dan köydeki evlerine 09 HZ 133 plakalı jeep ile dönmekte olan eşi, kayınpederi ve kayınbiraderinin yolunu kesti. İddiaya göre; Hüseyin Türkmen’in durdurmak için av tüfeği ile lastiklerine ateş etmesiyle lastiği patlayan jeep kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kaza yapan jeepten inen kayınbirader Durmuş Türkmen (47), eline geçirdiği tara ile Hüseyin Türkmen’in üzerine yürüdü. Öfkeli damat Hüseyin Türkmen, üzerine gelen İbrahim Türkmen, Durmuş Türkmen ve Ümmühan Türkmen’in bacaklarına rastgele 8 el ateş etti. Araçtan inmeyen M.T. (16) ise olaydan yara almadan kurtuldu. Hüseyin Türkmen, olayın ardından kayıplara karıştı.
BACAKLARI KESİLDİ
Yoldan geçen köylüler tarafından çağrılan ambulanslar ile İbrahim Türkmen Aydın Devlet Hastanesi’ne, Durmuş Türkmen Atatürk Devlet Hastanesi’ne ve Ümmühan Türkmen ise Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdılar. Ameliyata alınan Ümmühan Türkmen’in sol, İbrahim Türkmen’in sağ ve Durmuş Türkmen’in de her iki bacağının ise diz altından kesildiği öğrenildi.
Jandarma, olayın ardından kaçan Hüseyin Türkmen’i yakalamak için çalışma başlattı.