Denizli son 10 gün içerisinde adeta kan gölüne döndü. Denizli Emniyet müdürlüğü verilerine göre 29 Ağustos’tan  4 Eylül’e kadar 54 yaralamalı, 55 maddi hasarlı olmak üzere 109 kaza yaşandı. Can pazarına dönüşen bu kazaların yanı sıra 5 Eylül’de Tavas’ta 12 kişinin yaralandığı kaza ile dün Bağbaşı’nda bir aileden 3 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı kazalar bu kanlı tabloya eklendi. 


Denizli’de Eylül ayı ile birlikte trafik kazalarında ciddi bir artış yaşandı. Öyle ki bu tablo, kanlı Eylül dedirtecek bir istatistiğe dönüştü. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün 29 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yayınladığı verilere göre merkez polis sorumluluk bölgesinde 
40 yaralamalı ve 45 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 85 kaza yaşandı. Belirtilen tarihler arasında, bölge polis sorumluluk alanında ise 14 yaralamalı ve 10 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam 24 trafik kazası meydana geldi. Toplamda ise belirtilen tarihler arasında 54 yaralamalı, 55 maddi hasarlı olmak üzere 109 kaza yaşandı. Bu rakamların üzerine 5 Eylül’de Tavas’ta tam 12 kişinin yaralandığı bir kaza meydana geldi. Araçlarda çocuklarında olduğu yüreklerin ağızlara geldiği bu kazada teselli eden taraf ise ölümün olmaması. Ancak dün Bağbaşı’nda Denizli’de adeta tüyleri ürperten bir kamyon faciası yaşandı. Bağbaşı Mahallesi, Kelleci Kavşağı'nda kırmızı ışıkta bekleyen ve içinde aynı aileden 6 kişinin bulunduğu araca, sıcak asfalt yüklü bir kamyon arkadan çarptı. Facia dolu o anlarda 1’i çocuk 3 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişide yaralandı. Böylesi kaza dolu bir haftada ortaya çıkan tablo kanlı Eylül olarak zihinlere adeta kazındı. 

KAZALAR NEREDE YAŞANDI
Yaşanan kazalar ise daha çok İzmir-Ankara ve Acıpayam Asfaltları üzeri, 29 Ekim Bulvarı, Hasan Gönüllü Bulvarı ve İstasyon Caddesi üzerinde meydana geldiği Emniyet istatistiklerine geçti. 
Kaza nedenlerine bakıldığında ise  şu kural ihlalleri öne çıktı, “Yayaların karşıdan karşıya geçiş kurallarını ihlal etmesi. Kırmızı ışık ihlalinden ve araçlara il geçiş hakkını vermemekten yaşanan kazalar. Sürücülerin ise yakın takip arkadan çarpma ve araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamak kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir.”
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden  yapılan açıklamada ise, kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerini önlemek için seyir halinde çevirme, ekipsiz olarak radarlı hız denetimi, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verileceğine belirtildi.