Türk Kızılay’ı Denizli Şubesi ’14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ dolayısıyla en çok kan bağışlayan kişilere ve kan bağışında bulunan kurumları düzenlediği etkinlik ile ödüllendirdi. 
Kelleci Kardeşler Restaurant’ta düzenlenen ödül törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Kızılay Şube Başkanı Habip Yıldız, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol, daire müdürleri ve Kızılay’a düzenli olarak kan bağışında bulunan gönüllü kan bağışçıları katıldı.
Törende konuşan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Balıkçıoğlu, Denizli’nin kan bağışı konusunda duyarlı bir il olduğunu belirterek, “Denizli her konuda olduğu gibi kan bağışında da önemli bir noktadadır. Şu anda Denizli’nin kan ihtiyacının yüzde 93’ünü Denizli Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü karşılamaktadır. Bunun için kan bağışçılarımıza ve Denizli halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Denizli’nin en çok bağışlayan iller arasında yer aldığını ifade eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir’de, “İnsan hayatında en önemli konu kandır. Kanın önemini ihtiyacı olan insanlar ve hastalar çok iyi bilirler. Bizlerde her zaman kan bağışının ön planda olması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Denizli kan bağışı konusunda ilk sıra yer alıyor. En çok kan bağışlayan iller Eskişehir ve Denizli’dir. Diğer yandan Ege’de en çok kan bağışı toplayan ilde Denizli’dir. Bu duyarlılıktan dolayı hem Kızılay çalışanlarımızı hem de Denizli halkına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kurum yetkililerine kan bağışına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Geçtiğimiz aylarda kan bağışında bulunarak önemli bir destekte bulunan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol’a da ödülünü Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen verdi. Törenin sonunda 45 ünite ve üzerinde kan bağışında bulunan gönüllü kan bağışçılarına ödülleri ve madalyaları verildi.