AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; "Kandiller, mübarek geceler her şeyden evvel bizim kendimizi hesaba çektiğimiz, Rabbimize verdiğimiz sözlerimizin gözden geçirildiği, kalplerimizin çok daha yumuşadığı, Yüce Allah (cc)’ a yaklaştığımız gecelerdir” dedi.
Bütün insanlığın kurtarıcısı Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandilini en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmemiz gerektiğini belirten Filiz mesajının devamında şunları söyledi:
“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) sevmek ve onu örnek almak demek; insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü, bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.
Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki Resûlullah’da sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için mükemmel bir örnek vardır.” (Ahzâb, 33/21) buyrularak Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere ‘en güzel örnek’ olarak takdim edilmekte ve O’nu örnek almamız istenmektedir.
O yüce elçi; ferdi, ailevi ve sosyal hayata dair söz ve davranışları ile kıyamete kadar kalıcı bir örnek ve rehberlik sunmuştur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. 
Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, başta Denizli’li hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, Cenab-ı Hak’tan, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini diliyorum. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak, dualarınızın kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”