İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi Kamil Dede, Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO)'nun kurucusu Deniz Gezmiş’in adam kaçırma ve banka soygunu olaylarına karışmasının yanlış olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Düşünce Kulübü tarafından Deniz Gezmiş'i anmak için panel düzenlendi PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi A Salonu’nda yapılan panele, PAÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Akyıldız ile Kamil Dede katıldı.
Gezmiş’in mücadelesinden övgüyle söz eden Kamil Dede, ancak kendisinin tutuklanıp öğrenci hareketlerinden koparak banka soygunu ve adam kaçırma eylemlerinin doğru olmadığını vurguladı,
Dede, “Banka soyması adam kaçırması doğru değildi. Ben cezaevinden sonra hayatımın bütün önemli kısımlarını kendimin de içimde olduğu kötü bir miras olarak daha sonraki kuşaklara olumsuz olarak kalan o yanlışı öz eleştiri ve düzelmesi için mücadele ettim. Yanlıştı. O yanlışlarda zaten çok daha büyük maliyetlere sebep oldu.” dedi.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ POLİS VE SAVCILIKTA MÜCADELESİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ"
Panel sonrası, "Yusuf Küpeli ile Ertuğrul Kürkçü ajan mıydı?" sorusuna da verdiği cevapta Kamil Dede, şunları kaydetti: “O dönem ajan değildi. Ama bugünüyle ilgili bir şey söylemiyorum. Hepiniz görüyorsunuz. Ertuğrul Kürkçü tutuklandığında emniyetteki ve savcılıktaki ifadesinde, ‘Bugüne kadar savunduğum her şey yanlıştır. Hepsini reddediyorum.’ dedi. Bu ifadeler elimizdedir. Ondan sonra kalkıp ağzınızla kuş tutun isterseniz, milletvekili olun hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ondan sonraki çizgisi bellidir. Avrupalara gidip paralar alıp yayın organı çıkarmıştır.”