Dik durmaya yardımcı olan kamburluk korsesi, omurgada farklı sebeplerden dolayı meydana gelen eğrilikler sonucu oluşan kifozun önlenmesini engellemeye destek olan manyetik bir aparattır.

Kamburluk Korsesi Nedir? Nasıl Olur?

Sırt bölgesinin ortasında bunan omurga kemiği düz bir şekilde kalçaya kadar uzanmaktadır. Sürekli eğik durma sonucunda omurgada eğimler meydana gelebilmektedir. Bu durum aynı zamanda omuzların çökmesine ve öne doğru yuvarlaklaşma meydana getirmektedir. Tüm bunlar kifoz olarak da bilinen kamburluğun oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Kamburluk korsesi omurgada meydana gelen eğikliğin düzelmesini, sırt, omuz ve belin aynı hizada konumlanmasını sağlamaktadır. Vücudun olması gerektiği ölçüde dik durmasını sağlamaktadır. Bunun yanında sırttaki ağrıların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ağrıların oluşum nedenleri oldukça farklıdır. Fakat bu korsedeki manyetik balenler rahatsız edici bu ağrıların hafiflemesine destek olmaktadır. Kamburluk önleyen dik duruş korseleri sadece duruş bozuklarını düzeltmek için değil aynı zamanda boyun daha uzun durmasını sağlamak için de kullanmaktadır. Kambur duruş boyun olduğundan daha kısa gözükmesine neden olmaktadır.

Kamburluk Korsesi Ne İşe Yarar?

Manyetik özelliği bulunan kamburluk korseleri sırt bölgesinin daha dik durması için destek sağlamaktadır. Gün içerisinde otururken, kalkarken ya da fiziksel ağırlığı fazla olan bir eşya taşırken kasların zarar görmesini engeller ve yanlış bir hareket oluşmaması için vücuda destek olur. Üzerinde bulunan 9 adet manyetik entegre mıknatıslar ağrıların azalmasına yardımcı olur. Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olan bu mıknatıslar kas kasılmalarının da önüne geçebilmektedir. Sırt ağrıları bir hastalık nedeniyle değil doğal bir aşamada da oluşabilir. Bu ağrılar gün içerisinde hem huzursuz olmaya hem de birtakım hareketlerin engellenmesine neden olmaktadır. Kamburluk korsesi sırttaki ağrıların hafiflemesine destek olmaktadır. Bu sayede gün içerisinde vücudun daha esnek olmasına yardımcı olur.

Dik Duruş Korsesi Nasıl Kullanılır?

Vücudun dik durmasına katkı sağlayan ve omuzların sırt hizasına ulaşmasını sağlayan dik duruş korseleri ileri derecede olmayan kamburluk problemlerinin giderilmesi, sırtta meydana gelen ağrıların hafiflemesi ve omurga kemiğinde eğimlerin düzeltilmesi için kullanılabilmektedir. Gün içinde daha rahat hareket etmeye destek olan bu korseler 1-2 saat takılmaktadır. Bu süre kişinin şikayetlerine göre değişkenlik gösterebilir. Ağrıların azalması ve kamburluğun düzelmesi için düzenli kullanılması gerekmektedir. Her gün aksatmadan düzenli kullanılmalıdır. Böylece yaklaşık 1-2 hafta sonra etki görülmeye başlanır. Fakat etkinin vücutta yön ve yer bulması için ortalama kullanım süresi 3 haftadır.

Manyetik Kamburluk Korsesi Nerede Satılır?

Genel olarak ergenlik döneminde ortaya çıkmaya başlayan kamburluk günümüzde pek çok insandan görülebilmektedir. 50 dereceyi geçmemiş kifoz egzersiz ve korse kullanımı ile tedavi edilebilmektedir. Eğer ki bu tarz problemler yaşıyorsanız, rahatsızlığın ileri boyutlara ulaşmaması için sırt korsesi sipariş verebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlarla satılan bu korseler belinize tam oturur ve sırtınız kavrar. Ağrı ve kamburluğun yanı sıra fit durmanıza da destek olmaktadır.