HABERDENİZLİ.COM

Kentin en işlek caddesi Atatürk Caddesi’nde bir araya gelen dernek üyeleri tekerlekli sandalyeleriyle, bastonlarıyla, ellerindeki döviz ve afişlerle birlikte yürüyerek kaldırıma park etmiş araçlara etiket yapıştırdı.

Üzerlerinde ‘Bunu okurken engellilerimize bir engelde sen koymuş oldun’, ‘Ehliyetim ve arabam var ama trafik kurallarını bilmiyorum’, ‘Engel olmadığın taktirde engelli değilim’ yazılı etiketler yapıştıran dernek üyesi engelliler ‘Kaldırımlar sizin olsun yollar bizimdir’ sloganıyla cadde de yürüdü.

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizlimizde de ne yazık ki kaldırıma park eden araçların sayısı oldukça fazla. Bu araçlar nedeniyle özellikle engelli vatandaşlarımız tekerlekli sandalyeleriyle, görme engellilerimiz ellerinde bastonlarıyla, bedensel engellilerimiz koltuk değnekleriyle kaldırım yerine yoldan yürümek zorunda kalıyor. Bu yüzden başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlar bilinçsiz sürücüler yüzünden trafikte tehlike yaşıyor. Engelli rampalarına park eden araçlar, kaldırıma park eden araçlarla ilgili olarak yaşadığımız sıkıntıları ortaya sermek için böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. İl Emniyet Müdürümüz de bizi destek verdi. Engellilere karşı sürücülerden biraz daha ilgi, saygı ve duyarlılık bekliyoruz. İnşallah bu çalışmamız diğer illere de örnek olur. Sürücüler araçlarını kaldırımlaara engelli rampalarına park etmekten vaz geçer” dedi.

Bir süre cadde üzerinde slogan atan dernek üyeleri daha sonra ayrıldı. Araç trafiğine kapatılan cadde polis ekiplerinin gözetiminde tekrar trafiğe açıldı.