Aydın’ın Buharkent ilçesinde Jandarma timleri, şüphe üzerine durdurdukları kamyonda kahve kutuları arasına zulalanmış piyasa değeri 153 bin TL olan 43 bin 673 paket gümrük kaçağı sigara ve 18 bin 580 paket hazır kahve ele geçirdi.
Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı; devletin ekonomik gücünü zayıflatan, haksız kazanç elde ederek gelir adaletsizliğine sebep olan ve terör örgütünün finans kaynağı haline gelen Gümrük kaçakçılığı olaylarına yönelik yürüttüğü etkin çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Doğu ve Güneydoğu illerinden piyasaya sürülmek üzere İzmir’e gitmekte olan 02 DD 390 plakalı şüpheli kamyon, D-320 Devlet Karayolu üzeri Jandarma Komutanlığı önünde yürütülen yaptıkları yol kontrolünde durduruldu. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda bahse konu araçta yapılan aramada değişik markalarda piyasa değeri yaklaşık 153 bin TL olan 43 bin 673 paket gümrük kaçağı sigara ve 18 bin 580 paket kaçak hazır kahve ele geçirildi. Sevk irsaliyesinin naylon olduğu ve gönderici firmanın maliye kaydı bulunmadığı öğrenilirken gözaltına alınan kamyon sürücüsü Eşref Demirtaş (30), Gaziantep’te bir firmanın malları yükleyerek İzmir Işıkkent Kamyon Garajında kendisini karşılayacaklarını söylediği öğrenildi. 17 yıldır kamyon ile nakliye işi yaptığını söyleyen Eşref Demirtaş, başına ilk kez böyle bir olay geldiğini belirtilirken gözaltına alınan kamyon sürücüsü Eşref Demirtaş çıkarıldığı Nazilli Adliyesi’nde tutuklanarak Nazilli E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.
Öte yandan; hazır kahvelerin gümrük kaçağı mı yoksa naylon şirket tarafından satın alınıp-alınmadığı konusu incelenirken Jandarma ekiplerince olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.