AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı, il kadın kolları ile birlikte Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bayanlarla bir araya gelerek 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı. Sosyal İşler Başkanı Müberra Öznur, İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir ve il yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile yapılan ziyarette, karanfil hediye edilerek gönüllerini aldılar. 

Burada bir açıklama yapan ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildiğini ifade eden Sosyal İşler Başkanı Müberra Öznur, “Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir.
Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. İslamda kadın ve kadın haklarına verilen önem İslami ölçülerle belirlenmiş; sosyal ve ekonomik haklarını kadınlara teslim etmiştir. Gelişen teknoloji, yaşam kalitesinin yükselmesi ve eğitim seviyelerinin artmasıyla artık kadınlar, politikadan sanata her alanda bulunmakta, konumlarını başarılı bir şekilde temsil etmektedirler.  Sorunları çözmek için isteklerini ifade edebilmekte, olumsuzlukları sorgulamaktadırlar. Dünya geneline bakıldığında insanlar  olaylar karşısında yavaş yavaş seslerini yükseltmekte, bunun sonucu olarak karışıklıklar ve ayaklanmalar çıkmaya başlamaktadır. Bu kadın- erkek   tüm insanların haksızlıklara karşı gösterdiği ortak bir duruş, harekettir. Kadın –erkek her bireyin saygılı olması, baskıdan uzak, mutlu bireyler olarak hayatı paylaşmaları  toplum huzuru açısından büyük önem taşır. Bu devletlerin, toplumların sürekliliği açısından gereklidir” dedi.
“Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kadınlara her tür hak ve özgürlüklerin tesis edilmesine gayret ediyoruz” diyen Öznur, “En önemli hedeflerimiz kadınlarımızın hem ilkeli demokratik esaslarla aktif siyaset yapabilmesini sağlamak, hem de karar alma mekanizmalarında hem partinin üst kurullarında hem yerel yönetimlerde hem parlamentoda kadın varlığımızı artırmaktır. Bu noktada hedefimiz yüksek. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın dediği gibi biz 2015 seçimlerinde parlamentoda yüzde 20’lerin yüzde 25’lerin kadın olacağı bir parlamento istiyoruz” ifadesini kullandı. Öznur son olarak kadına karşı şiddet olaylarına dikkat çekerek, “Ülkemizde kadına yönelik şiddet, özel ve kamusal alanda artarak devam ediyor. Oysa bizler biliyoruz ki kadın mücadelesi, aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. Ancak, her geçen gün şiddeti meşrulaştırma çabalarının arttığını yüreğimiz acıyarak, öfkemiz büyüyerek görüyoruz, yaşıyoruz.  Savaşlarda, kadınlar ve kız çocukları sırf cinsiyetlerinden ötürü sayısız fiziksel ve cinsel şiddete uğruyorlar” dedi.