AK Parti İl Başkanı Necip Filiz mesajında devamla şunları söyledi. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz. Şiddetin her türlüsü cehaletle eş anlamlıdır, cehaletin ise evlerde, kurumlarda, Türkiye'de yeri yoktur.

AK Parti Hükümetimiz, kadınların, kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda her adımı atmaktadır ve atmaya da devam edecektir. Hükümetimiz her türlü eşitsizliği, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti töre cinayetlerini tamamen ülke gündeminden çıkarmak için yoğun çalışmalar yapıyor. Kadın sorunları noktasında içi boş nutuklarla vakit geçirmek ve  kadın sorunlarını yılda bir hatırlayıp, 364 gün unutanlardan olmamak adına sorunların üzerine samimiyetle ve kararlılıkla gidiyor.
Kadın hakları konusunda sadece yasal düzenlemeler yeterli olmamaktadır. Bireysel ve toplumsal olarak kadınlarımıza karşı daha duyarlı olunması için bazı kimselerde zihinsel dönüşümünde gerektiğine de maalesef şahit olmaktayız. Başbakanımızın dediği gibi "kadına yönelik şiddet vicdansızlıktır, insafsızlıktır, alçaklıktır.”

Peygamber efendimizin "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan değerli kadınlarımız konusunda  en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. 

Ülkemizin Kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında; kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır.  Bu ülkenin mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde olduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. 

Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması, kadına yönelik şiddetin, kadın emeği istismarının son bulduğu bir dünya dileklerimle, fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”