Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak “Kadınlar, bilinçli ve aydınlık toplumun temel taşlarıdır. Temelsiz bir bina olmayacağı gibi aydınlık bir gelecek için kadınlarımızın hak ettiği biçimde sevgi ve saygı görmeleri gerekir.” dedi.

Kadınların toplumdaki yerine ve AK Parti İktidarı olarak kadınlar için yapılan değerli çalışmalara değinen Uçar; “biz, kadınlarımızın erkeklerle birlikte toplumsal sorumluluğu her alanda yüklenecek bilgi ve donanımda bireyler olarak kamusal alandaki yerlerini almalarını istiyoruz. Bunu ülkemizin geleceğinin önemli bir teminatı olarak görmekteyiz” dedi.

Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunu kaydeden Milletvekili Uçar, Ak Parti hükümeti olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının artırılması için birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini; dünya kadınlar günü olan 8 Mart’ta Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanununu TBMM’den geçirerek kadınlarımıza hediye edeceklerini ifade etti.

Uçar; işyerlerinde cinsiyet ayrımının kaldırılması, kadın ve çocuklar için sığınma evleri açılması, Haydi, kızlar okula kampanyası,  TBMM’de Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu kurulması gibi birçok projenin hayata geçirilmesini sağladıklarını da kaydetti.

Denizli Milletvekili Bilal Uçar, “Bu duygu ve düşüncelerle her türlü cinsiyete dayalı ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve sosyal hayatta hak ettikleri yer aldığı bir dünya temennisiyle bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyorum” dedi.