Mirabel kız kardeşlerin, diktatörlüğün askerleri tarafından 25 Kasım 1960 yılında , arabalarından zorla indirilerek tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür. 

1981'de Dominik'te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında; 25 Kasım , "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü"  olarak kabul edilmiş , yine 1985 yılında, BM tarafından "25 Kasım, kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için uluslararası mücadele" günü ilan edilmiştir. 1981 den bu yana dünyanın dört bir köşesinden kadınlar, her 25 Kasım’da efsaneleşen bu üç kelebeği anıyorlar. 

Mirabel kardeşlerin vahşice katlinin üzerinden yarım yüzyıldan fazla zaman geçmesine rağmen hala kadınlar maalesef toplumsal cinsiyet eşitsizliğine , ayrımcılığa , aile içi şiddete ve cinsel saldırıya maruz kalmaktadır. Yargılamalarda şiddeti uygulayanlara uygulanması gereken cezalarda hiç hak etmedikleri halde indirimler uygulanmakta, kadının özel hayatı irdelenmeye çalışılmaktadır. Takım elbise giyip kravat takıp gelen neredeyse tüm sanıklara iyi hal indirimi uygulanmaktadır. Bu da Cezaların Caydırıcılığını zayıflatmakta Şiddetin artmasına neden olmaktadır. 

Kadına şiddetle mücadelede toplumun tüm kesimleri top yekün mücadele etmelidir. Bu mücadelede biz de Denizli Barosu olarak , şiddete uğramış kadın ve çocuklarımızın her an yanındayız. Kadına ve Aile Bireylerine Karşı Şiddetin Önlemesi  Projemiz olup , şiddete maruz kalan kadınlarımız istenmeyen bir durumla karşılaşmaları halinde 264 25 25 numaralı telefonumuzu arayarak veya bizzat Denizli Barosuna başvurarak yardım talebinde bulunabilirler. Şiddet hattı numaramız 7 gün 24 saat hizmete açıktır. Ekonomik durumu müsait olmayan kadınlarımıza Baromuzun Adli Yardım Fonundan yardımcı olunmaktadır.. 

Şiddete maruz kalan kadınlarımıza hukuki yardım Baromuz tarafından yapılmakta , olup temennimiz kadın cinayetlerinin sona ermesidir. 25 Kasım   “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü” vesilesi ile ; tüm kadınlarımıza güzel günler diliyorum.