Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘8 Mart'ta 8 gün’ sloganıyla hazırladıkları etkinlikler devam etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi etkinlikler çerçevesinde Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tekstil çalışanı kadınlar ile bir araya geldi.

Eke Tekstil'de düzenlenen etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Özen, Kadın Meclisi olarak her ne olursa olsun her zaman kadınların yanında olduklarını bildirerek, "Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için '8 Mart'ta 8 gün' sloganı ile harekete başladık. 8 gün boyunca kadınlarımızın da dahil olduğu çeşitli programlar yapıyoruz" dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ortaya çıkışını anlatan Özen, "1857 yılında Amerika'nın Newyork şehrinde sizin gibi bir tekstil fabrikasında çalışan kadınlar 'eşit işe eşit ücret, eşit hak' diye ayaklanıyor. Bu ayaklanmalar sonucu çıkan yangında 120 tekstil işçisi kadınımız yanarak can veriyor. Bu olaydan yıllar sonra bu günün Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar veriliyor. Bizlerde bu nedenle sizleri ziyaret etmek ve Psikolog Dr. Cengiz Türkmen ile kısa bir söyleşi gerçekleştirmek istedik" dedi. Konuşmanın ardından Psikolog Dr. Cengiz Türkmen ‘Aile ve toplum hayatında kadın’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.