8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci bir mesaj yayınladı. Zeybekci mesajında, Kadınların sosyal hayatımızdaki yeri de yadsınamaz. Türk kadını, hemen hemen her alanda kendini kanıtlamıştır. İşindeki ve idaredeki başarısı ile kadınlar, ülke yönetimi de dahil olmak üzere bir çok mertebede yer almıştır. Ayrıca, tarih boyunca diğer ulusların kadınlarından da öte bir sorumluluk üstlenmiştir. Milli mücadele yıllarında orduya katılarak cephede bulunmuş, vatan savunmasında canı pahasına erkeğinin yükünü paylaşmıştır. O gün bugündür de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her kilometre taşında görevden kaçmamış, hizmet kervanında yerini almıştır. O nedenle, her şeyin en güzelini, en iyisini fazlasıyla hak etmektedir!
Kadınlar, toplumun temel taşıdır. Sosyal yaşamın çekirdeğini oluşturan ailedeki en büyük emek onlarındır. İyi yetişmiş ya da kendini yetiştirmiş bir kadın, iyi yetişecek yeni nesillerin de teminatıdır. Sağlıklı ailelere giden yol da toplumdaki rolünün değerini bilen ve bunun hakkını veren kadınlardan geçer. Biz erkekler, bunun farkında olup onlar için her türlü imkanı seferber etmeli, özellikle de kız çocuklarımızdaki okuma oranını artırmak amacıyla özel çaba sarf etmeliyiz.
Kadınlar, siyasetin de temel taşıdır. Onlar sayesinde bizlere tüm kapılar açılır; her çaldığımız kapıda içeriye buyur ediliriz. Her seçim döneminde olduğu gibi öncesindeki tüm siyasi faaliyetlerde de aktif bir şekilde bulunur, her zaman biraz daha fazla çalışarak teşkilatların moral ve motivasyonu ile çalışma azmini artırırlar. Bugün AK kadroların üst üste gelen seçim başarılarında en büyük pay onlarındır. Onlar sayesinde çalınmadık kapı, girilmedik ev kalmamıştır. Onlara, ne kadar teşekkür etsek az!
Kahraman yiğitler, dünyayı inşa eden eller, toplumu karanlıktan aydınlığa çıkaran zihinler yetiştiren tüm anneler başta olmak üzere emeği ve alın teri ile dünyanın hamurunu her gün yeniden yoğuran üretken kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.