İSTANBUL (CİHAN)- Kadıköy’de toplanan bir grup kadın, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kadın voleybol takımı oyuncusu Nurcan İbrahimoğlu’na (19) destek vermek için basın açıklaması düzenledi. Nurcan İbrahimoğlu’nun katılmadığı açıklamayı takip eden basın mensuplarının sayıca katılımcılardan fazla olması dikkatlerden kaçmadı.
Şort giyen bir grup kadın Kabataş – Beşiktaş – Adalar Vapur İskelesi’nin önünde 14.30 sıralarında toplandı. Türkiye 2. ligi takımlarından Işıkspor oyuncusu Başak Koç, grup adına kısa bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz 28 Temmuz’da Bahçeköy’de bir belediye otobüsünde yaşandığı iddia edilen olayın acı verici olduğunu söyleyen Koç, “Bir sporcu, bir voleybolcu maalesef böyle bir olaya maruz kaldı. Bizler sürekli antrenman ve maç trafiği yaşıyoruz. Biz sporcular gibi vatandaşlarımız da bir yerden bir yere giderken şort giyebilmelidir.” diye konuştu.
Sosyal paylaşım ağında olayı protesto etmek için forum açtıklarını söyleyen Koç, “Beklediğimiz desteği bulamamaktan üzüntülüyüm. Ben burada diğer sporcu arkadaşlarımı da görmek isterdim.” şeklinde konuştu.
Eyleme Nurcan İbrahimoğlu’nun niçin katılmadığı sorulan Koç, “Beşiktaş Jimnastik Kulübü, oyuncularının böyle bir organizasyona katılmasını istemediğini açıkladı. Bu nedenle Nurcan yanımızda yer almadı.” dedi.
Yaklaşık 15 kişinin katıldığı açıklamada basın mensuplarının sayıca eylemcilerden fazla olması dikkat çekti. Grup açıklamanın ardından vapura binerek Beşiktaş’a geçti. Burada eylemciler basın mensuplarıyla birlikte belediye otobüsüne bindiler.


CİHAN