Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KADEM’in kadının demokrasi mücadelesini verirken, aynı zamanda gençlere ve çocuklara da sahip çıktığını belirterek, “Geleceğin annelerine ev sahipliği yapacağız” dedi. 

Kadın ve Demokrasi (KADEM) Vakfı Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Bursa Caddesi’nde gerçekleşen açılış törenine, Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Adayları Sema Ramazanoğlu ve Emin Okkaya, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın, davetliler ve KADEM üyeleri katıldı. KADEM Denizli Şube Başkanı Hilal Can, KADEM Vakfı Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Misafirhanesi açılışına katılan herkese teşekkür ederek, “Bugün KADEM olarak bir basamak daha çıkıyor ve bir adım daha atıyoruz. Bunda da sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. KADEM Genel Başkanı Sare Aydın ise, “Kadına yönelik şiddet kadın meselesi olmaktan çıkıp, bir aile meselesi, bir toplum meselesi, bir medeniyet meselesi olarak kabul edilmeli. Mücadele birlikte, saflarda kadın erkek yan yana durarak yapılmalı. Bizim için kadın sadece bireysel olarak değildir. Bizim için kadın ailenin temelidir ve aileyi ayakta tutan en önemli yapıdır. Bizim bu yapıya sahip çıkmamız gerekiyor. Biz KADEM olarak kadınla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Dr. Ramazanoğlu: “Bu ülkenin gençlerinden umutluyum”

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Sema Ramazanoğlu da, Denizli’de güçlü bir ses olduğunu belirterek, “Bu sesin ve gücün sahibi; sesimizin bu kadar güçlü çıkmasının nedeni kadın kardeşlerimiz ve genç kızlarımızdır, benim sesim onlar sayesinde bu kadar güçlü ve gür çıkıyor. Bugün çok güzel bir gün, Denizli’de çok güzel bir adım atıyoruz” dedi. Kısa süre önce gerçekleştirdiği bir ilçe ziyaretinde bir babanın yanına gelerek “Bir kız evladım var alın koruyun lütfen” dediğini anlatan Dr. Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun ne demek olduğunu bir anne-baba bilir. Kızımızın okuması gerekiyordu. KADEM Denizli Şube Başkanımızı aradık ve hemen bir yurt bulundu. Kızımız KADEM’in koruması altına alındı. Eğer KADEM’in bir yurdu olmasa bu kızlarımıza sahip çıkamayız. KADEM bu yüzden bu kadar önemli. Burada genç kızlarımız var, ben onlara da birkaç şey söylemek istiyorum. Ben bu ülkenin gençlerinden umutluyum. Ben sizlerin gözlerinde bütün değer yargılarının toplanmış halini görüyorum.  Sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız, siz bizim mücevherimiz, pırlantamızsınız” dedi.

 “Oku, düşün uygula ve sonuçlandır”

Dr. Ramazanoğlu, “Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemli bir cümlesi vardır. ‘Oku, düşün uygula ve sonuçlandır.’ Evet, genç kardeşlerim çok okuyun. Bizim azla yetinecek halimiz yok. İlmin, sanatın, medeniyetin çoğuna sahip olmalıyız. Bilgi sahibi olun ve bu bilgiyi hayatınızın her aşamasında kullanın.  İşlerinizi sürekli takip edin ve neticelendirin.  Biz ancak böyle mesafe kat edebiliriz.  Merak edin arkadaşlar, merak edin ki çevreniz hakkında bilim hakkında sanat hakkında bilgi sahibi olun bu edindiğiniz bilgileri kendi iç dünyanızı tanımlarken kullanın. İç dünyanızı edindiğiniz bu bilgi birikimleri ile tanımlamaya çalışın, bunu hepiniz yapın. Çünkü hepiniz ayrı ayrı değerlisiniz. Bu ülkenin birçok değeri var, yer altı yer üstü, coğrafi birçok ama siz gelecek olarak, gençliğimiz olarak bu ülkenin en değerli varlıklarımızsınız” dedi.

Başkan Zolan: “Onların sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, böyle bir çalışmaya vesile olduğu için KADEM’e teşekkür ederek, “Belediye Başkanlığı büyük sorumluluğu olan bir iş. Şehirde ne varsa bundan siz sorumlusunuz. Eğer bir kişi aç yatarsa bu sorumluluk sizin boynunuzdadır. Bir çocuğumuz açıkta kalırsa bunun sorumluluğu bizdedir. Eğer bir çocuğumuz kalacak yurt bulamadığı için hele hele bir kız çoğumuz kalacak bir yurt bulamadığı için eğitimine ara veriyor veya sonlandırıyorsa, bir aile emin bir yer bulamadığı için çocuğunun eğitimine izin vermiyorsa, onların sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır. Ben öncelikle omuzlarımızdaki sorumluluğu paylaşan, yükümüzü biraz olsun azaltan başta KADEM Genel Başkanımız olmak üzere, bu fikri ortaya atan bu günlere gelmesini sağlayan bütün büyüklerime teşekkür ediyorum.  İnşallah bu yürüyüş daha da büyüyerek ve daha da güzelleşerek devam edecektir.  Bu yürüyüşümüzü birlikte gerçekleştireceğiz ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Zeybekci: “Kızlarımızı başkalarına muhtaç edemeyiz” 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı olduğu dönemlerde sivil toplum örgütlerine her zaman yurt yapmaları tavsiyesinde bulunduğunu anlatarak, “Yurt yapın ve en çokta kız yurdu yapın’ dedik. Kızlara sahip çıkarsanız, analara sahip çıkmış olursunuz, geleceğin analarına sahip çıkmış olursunuz. Geleceğin analarına sahip çıkarsanız, gelecek nesillere sahip çıkmış olursunuz. Biz hep o gözle baktık. Kadınlarımızın üzerinden yüklerini almak ve kadınımıza sahip çıkmak konusunda, Denizli Büyükşehir Belediyemiz hala aynı hassasiyetle devam ediyor. İlk etüt merkezlerimizi, bilgi evlerini kadınlarımız işe gittiğinde, annelerimiz işe gittiğinde çocuklarını okuldan sonra ya da okuldan önce göndersinler ve gözleri arkada kalmasın diye yapılan bir projedir ve çokta başarılı oldu” dedi. KADEM’in Türkiye’deki ilk misafirhanesini açtığını kaydeden Bakan Zeybekci, “Bize ilk geldiklerinde dedik ki, ‘en iyi olsun, en güzeli olsun’ ve burası için girişimlere başladık. Burası ilk oldu ve bununda devamı gelecek.  Erkekler bir şekilde başının çaresine bakar ama kızlarımızı başkalarına muhtaç edemeyiz. Erkeklerimize de yardım edeceğiz tabi ki ama önceliğimiz kızlarımız olacak” diye konuştu.

“Geleceğin annelerine ev sahipliği yapacağız”

Kadına şiddetle ilgili ortaya konulan verilerin üzücü olduğuna dikkati çeken Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: “Özgecan olayından sonra ki bu bir vahşettir. Kadın cinayeti ya da kadına şiddet olarak bunu nitelendirmek mümkün değildir. O zamanlar ‘bu tür vahşetler için idam cezasının tekrar gözden geçirilmesi gerekir’ diyenlerden de birisi bendim.  Bu vahşeti yapanları siz hapse koyamazsınız. Bunun için bu ülke millet adına karar veren bir vicdan mahkemesi kurmalı.  Kadınlarımızın sanayi odasında, ticaret odasında, esnaf odalarında söz sahibi olması lazım, yönetiminde yer alması lazım, ama önce bunun için üye olması lazım. Bütün partilerimizde kadın kolları var, önce bunları kapatmalıyız. Erkek kolları diye bir birim var mı ki partilerde de biz kadın kolları kurarak kadınları orada bile ayırma gereksinimine gidiyoruz. Bizim bunları konuşmamız lazım. KADEM’i bu yüzden önemsiyorum. Kadınının demokrasi mücadelesini verirken, aynı zamanda gençlerimize çocuklarımıza da sahip çıkıyor. Geleceğin annelerine kucak açıyor. Burası ilk, bunlar artarak çoğalarak devam edecek. Geleceğin annelerine ev sahipliği yapacağız.”