21 Ekim 2013 günü, babasının yanına gitmek üzere çıktığı eve bir daha geri dönemeyen  Emine Bakan, Denizli 4. Ağır Ceza mahkemesinde devam etti.  Emine Bakan (17) Erhan T. tarafından kaçırılmış, Afyon Dazkırı ve Çivril’de bir pavyonda zorla çalıştırılmış. Farklı yerlerde çalıştırılan Emine Denizli Baklan Dağal Mahallesi’ndeki bir pavyona götürülmek istenmiş. Emine o yolculuk sırasında, pavyonu işleten kişinin arabasında, pavyonda çalışan bir başkası arabayı kullanırken yaşanan kazada hayatını kaybetmişti. Emine’nin ölümünün ardından açılan soruşturmada Emine’yi kaçıran kişi ile pavyonların sahibi üç kişi ortaya çıkartılmış fakat sanıkların hepsi tutuksuz olarak yargılanıyor. 

 Emine Bakan’ın sürdürdüğü hukuk mücadelesine destek olan Kadın ve Demokrasi Derneği,  (KADEM) bugün  Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi önünde  toplanarak bir  basın açıklması yaptı. KADEM Denizli Temsilcisi Hilal Can, yaptığı açıklamada Emine Bakan’ın 4 yıldır süren davasına müdahil olma talebiyle katıldklarını ifade etti. 

Emine’yi kaçıran kişilerin bu güne kadar tutklanmamasına tepki gösteren Can, “Bizler KADEM olarak, öncelikle tutuksuz bulunan sanıkların tutuklanmasını ve Emine’yi zorla çalıştırdıkları ve fuhuşa sürükledikleri halde ‘Buraya kadınlar kendileri gelir, bazen de dostları getirir’ diyerek ceza almadan hayatlarına devam eden kişilerin, indirimsiz en ağır caydırıcı cezayı almasını istiyoruz. Ayrıca Emine’nin kaçırılmasında ve şüpheli ölümünün aydınlatılmasında ihmali olan tüm yetkililer hakkında soruşturma açılarak gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Toplumun, çocuk ve kadın bedeni üzerinden para kazanan çetelerden, küçük çocukların yaşamlarını çalanlardan ve bu kişilerden hesap sormak yerine mağdurları kusurlu bulan zihniyetten arınmasını istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.