HABERDENİZLİ.COM

Burdur’un Çavdır ilçesinde 21 Ekim 2013’te babasının yanına gitmek üzere evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 17 yaşındaki engelli Emine Bakan için ailesinin başvurusu üzerine arama kararı çıkartılmış, genç kız 12 gün sonra Denizli’nin Baklan ilçesinde kaza yapan otomobilde hayatını kaybetmişti. Ailenin kız kaçırma, cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun bırakma iddialarına ilişkin açılan davada görevsizlik kararı verilmesiyle aile hukuk mücadelesi vermeye devam etti. Ortaya yeni iddiaların atılmasıyla dava, Denizli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesine alındı.

Kazada şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden zihinsel engelli Emine Bakan'ı kaçırdığı, alıkoyduğu, taksirle ölümüne neden oldukları ve çocuğu fuhşa sürüklediği ileri sürülerek E.T., E.D., B.A., Y.G. ve H.G. hakkında tekrar dava açıldı. Davanın 23 Mayıs’taki ikinci duruşması 19 Eylül’e ertelenirken, talimatların sonuçlarının beklenmesi ve yeni taleplerin alınması kararlaştırıldı.

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürlüğü avukatının talep etmesi üzerine ara celse yapıldı. 24 Mayıs'taki ara celsede, davada tutuksuz yargılanan 5 kişiden biri olan ve Emine Bakan’ın kaçırılmasından sorumlu tutulan Erhan T. hakkında tutuklama kararı verildi. Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci duruşma sonrası yaptığı değerlendirmede Erhan T.’nin tutuklanmasına hükmetti.