Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, K türü yetki belgelerinin Odalardan verilmeye başlandığını açıkladı. 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, yaptığıaçıklamada, daha önce K türü yetki belgelerinin geçici süreyle Odalardan verilemediğini belirterek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında yapılan protokol neticesinde Odalar, K türü yetki belgesi işlemlerini yürütmek üzere yetkilendirilmişti. Anayasa Mahkemesi’nin 08.11.2012 tarih ve 2012/173 kararı ile bu işlemler iptal edilmiş ve söz konusu iptal kararı 28 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe girmişti. Kararın ardından Denizli Ticaret Odası gibi tüm Türkiye’deki Odalar, K türü yetki belgesi işlemlerinde yetkisiz kılınmıştı” dedi.
İptale konu olan yetki devri ile ilgili 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 35. maddesinin tekrar düzenlendiğini aktaran Özer, şunları söyledi:
“19 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6518 Sayılı ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunun yetki devri ile ilgili 35. maddesi tekrardan düzenlenmiştir. Bunun sonrasında da TOBB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan protokol ile Odalar, 9 Mayıs 2014 tarihinden itibaren K türü yetki belgesi düzenlemek için yeniden yetkilendirilmiştir. Odalarımızdan bu belgeler verilmediğinde vatandaşlarımız bağlı bulundukları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge müdürlüklerine gitmek zorunda kalıyordu. Odalardan tekrar bu hizmetin sunulmasıyla üyelerimiz bölge müdürlüklerine gitmeden yerinden bu hizmete kavuşmuş oldular.”