Türkiye'de kontrollü üretim yapılan ve topraksız tarım olarak da bilinen modern sera alanları hızla artıyor. Denizli seracılığı denilince de jeotermal kaynaklarla ısıtılan ve topraksız üretim yapan seralar akla geliyor.

Buldan (Yenicekent), Pamukkale (Karahayıt, Gölemezli) ve Sararyköy (Tosunlar, Kızıldere, Kabaağaç, Tekke,
Merkez) İlçelerinde yaklaşık 512 dekarlık bir alanda, jeotermal enerjiden yararlanılarak seracılık yapılıyor. Bunun dışında Merkezefendi İlçesinde 75 dekar alanda da kömür ısıtmalı olarak seracılık faaliyeti yapılmaktadır.
Denizli seracılığı denilince jeotermal kaynaklarla ısıtılan ve topraksız üretim yapan seralar akla geliyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar ve teşvikler sonucunda ileri teknolojide 587 dekar alanda teknolojik seralar kurulmuş ve üretime geçildi. 90 dekar sera alanı ise erkenciliğe yönelik üretim yapan, basit olarak kurulan yüksek tünel ve plastik seralardan oluşuyor.
İlimizdeki teknolojik seralarda yaz mevsiminde 1–1,5 ay hariç yılın 10-11 ayı sürekli üretim yapılıyor. Tozlayıcı olarak “Bombus Arısı” kullanılan domatesler iriliği, rengi, aroması, yola dayanıklılığı ve kendine özgü lezzetiyle üretilen yaklaşık 14–15 bin ton civarındaki domates başta ihracat olmak üzere satışa sunulduğu İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde tüketicilerden çok büyük rağbet görüyor.
Ağustos ayının 20’sinde dikilen domatesler, Ekim ayının 25’inde hasat edilerek pazara sunuldu. Ekim ayının başında yaşanan mevsim dışı soğuklar açıkta domates üretimini bitirdiğinden, sera üretimi domateslerin fiyatları seracılarımızı memnun etti. Toptan 2,5–4 TL. arasındaki fiyatlarla satılıyor.  Seracılar için altın değerinde bir ürün olan domates mutfakların vazgeçilmez bir ürün.
Modern sera işletmelerinde üretim sürekli ziraat mühendislerinin kontrolü altında yapılmaktadır. Domates zararlılarına karşı yaklaşık 200 dekar sera alanında biyolojik mücadele (faydalı böcek) yapılmaktadır.
Türkiye'de kontrollü üretim yapılan ve topraksız tarım olarak da bilinen modern sera alanları hızla artmaktadır. Büyük yatırımcıların da sektöre girmesiyle artık 50 dekarın üstünde teknolojik seralar kurulmaya başlanmıştır. 30 dekarın altındaki seralar ekonomik olarak kabul edilmemektedir. Jeotermal kaynaklar nedeniyle İzmir, Denizli, Afyonkarahisar ve Yozgat'ta sera yatırımları daha fazla yapılmaktadır. Son yıllarda özellikle Şanlıurfa ve Mardin, modern seracılıkta ön plana çıkmaya başlayan iller arasında yer almaktadırlar. Seracılıktaki bu gelişmenin Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatına da olumlu yansıması bekleniyor.