Denizli'nin Sarayköy ilçesinde kurulacak olan tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için sürdürülen çalışmalarda sona gelindi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in yanı sıra Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı. Toplantıda konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi için gelinen süreci değerlendirdi.

Sarayköy
ilçesinde kurulacak olan tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi için 3 ortağın bulunduğunu belirten Vali Demir, "Yüzde 60 katılım payı Denizli İl Özel İdaresi'ne ait. Denizli Ticaret Odası ve Denizli Ticaret Borsası ise yüzde 20'lik katılım payına sahip. Bölgenin toplam alanı 719 bin metrekare. 12 parselden oluşan toplam 477 bin metrekarelik kapalı alanda sera kurulacak" dedi.

Seraların ısıtılması konusunda jeotermal sıcak suyun kullanılacak olmasının işletme giderlerinde önemli yer tutan ısıtma maliyetini aşağı çekeceğini kaydeden Vali Demir, "Her parselde, parsel sahibi yatırımcı firma, kendi kuruluş hedefleri ticari ilişkileri ve beklentileri ile arz talep dengesi gibi üretimi miktar ve çeşitlilik bakımından unsurlar çerçevesinde tamamına sera kurarak kapalı alanda örtü altı bitki yetiştiriciliği yapacaktır. Kurulacak seralar, ihtisas Organize Sanayi Bölgesi sebebiyle seracılık tekniklerine uygun olarak tamamen modern donanıma sahip ve bilgisayar kontrollü yapılacaktır. Sarayköy

tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi, ülkemizde ilk faaliyete geçen jeotermal kaynaklı tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olması sebebiyle de önemlidir. Burada başarılı olunduğu taktirde bunun tüm Türkiye'de yayılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İhalenin 10 haziran günü saat 10: 00'da Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde yapılacağı açıklandı.