Denizli Karahayıt ve Gözlemezli’de yer alan jeotermal kaynakların verimliliği ve kullanılabilirliği konusunda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından araştırma yapıldı. Araştırma kapsamında hazırlanan proje ile mevcut ve potansiyel yatırımcılara sağlanacak olan jeotermal akışının en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor. Araştırmanın ardından hazırlanan proje ile ilgili yapılan toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi (DESKİ) Genel Müdür Yardımcısı Edip Yılmazlı, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Aydın, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, GEKA temsilcileri ve Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı. Proje ile bölgedeki jeotermal kaynakların en etkin şekilde kullanılması planlanıyor.

Denizli’nin kaynaklarının verimli kullanılması açısından bundan öncede çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söz konusu projenin de Denizli’nin vizyonuna katkı koyacağına dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Araştırmanın ardından hazırlanan projenin jeotermal kaynakların kullanılması noktasında önemli olduğunu belirten Başkan Zolan, " Karahayıt ve Gölemezli Jeotermal Kaynaklarının Verimlilik ve Kullanılabilirlik Araştırması Projesi, mevcut ve yeni yapılacak turizm yatırımları için jeotermal su ihtiyacının ne kadarının karşılanabileceği, ne kadarlık bir alanın ısıtılabileceği ve bölgedeki jeotermal suyun hangi hastalıkların tedavisi için kullanabileceğinin belirlendiği önemli bir proje. Geniş kapsamlı olarak yapılan araştırma sonucunda hazırlanan rapor bu projenin sürdürülebilir bir proje olduğunu gösteriyor" dedi.

Araştırma projesinin Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürütüldüğünü söyleyen Başkan Zolan, " Araştırma projesi Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanarak ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürütülerek tamamlandı. Projenin toplam bütçesinin 94 bin 980 TL olduğunu belirten Başkan Zolan,"Büyükşehir Belediyesine ait jeotermal kuyularında 3 ay süre ile statik ve dinamik sıcaklık ve basınç testleri, gaz ölçümü ve üretime ilişkin tüm testler yapıldı. Ayrıca jeotermal kuyu sularının kimyasal ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirildi " dedi.