HABERDENİZLİ.COM

2010 yılında başlatılan ve her yıl, aralarında Almanya, İtalya, Hollanda ve İsviçre’nin de bulunduğu 7 farklı ülkede düzenlenen “Avrupa Jeotermal Doktora Günü” etkinliğinin 11.si bu yıl Türkiye’de Pamukkale Üniversitesi Jeotermal Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Jeotermal enerji alanında çalışmalar gerçekleştiren doktora öğrencilerini ve farklı bilim dallarından araştırmacıları bir araya getiren, disiplinler arası bilgi paylaşımını amaçlayan etkinlikte bu yıl açılış töreninin ardından yurt içi ve yurt dışından çağrılı konuşmacıların sunumlarının yanında doktora öğrencileri tarafından sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirildi.

Jeotermal Alanda Çalışan Bilim İnsanları PAÜ’de Bir Araya Geldi

Çağrılı konuşmacılardan Prof. Dr. Serhat Akın Türkiye’deki Jeotermal Santrallerden Yayılan CO2 Salınımının Karakterizasyonu konusunda bir sunum gerçekleştirirken Dr. Juliet Newson, jeotermal eğitimin önemini anlattı. Prof. Dr. Franco Tassi, Hidrotermal-Magmatik Gazlar: Yeraltına Açılan Pencere konulu konuşma yaparken, Dr. Öğr. Üyesi Maren Brehme, Jeotermal Kaynakların Sürdürülebilir Kullanımı için Perspektifler konulu bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Başokur, konuşmasında Jeotermal Keşiflerde Elektrik Direnci Modellerinin Kullanımını anlatırken, jeotermal alanda yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin önemli yer bilimcilerinden olan Prof. Dr. Ali Koçyiğit ise Büyük Menderes Grabeninin Nazilli - Buharkent bölümünde yaptığı vaka çalışmalarından elde ettiği sonuçları konuklarla paylaştı.

“11. Avrupa Jeotermal Doktora Günü” jeotermal alanlara yapılan teknik inceleme gezisi ile sona erdi.

Jeotermal Alanda Çalışan Bilim İnsanları PAÜ’de Bir Araya Geldi