TÜBİTAK 4004 (Bilim ve Toplum Projeleri) destekleriyle Pamukkale Üniversitesi tarafından ilk defa yapılacak 'Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi”, bu yıl 12-19 Temmuz 2017 (1.Grup) ve 02-09 Ağustos 2017 (II.Grup) tarihleri arasında Denizli ve Manisa'nın Kula ilçesinde gerçekleştirilecek. Kula Belediyesi, Kula Jeoparkıve Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesinin katkısıyla düzenlenecek olan eğitim programında, özellikle yer bilimlerine gönül veren öğrenciler ve öğretmenler birçok bilimsel aktiviteyle eşsiz bir deneyim yaşama imkanı bulacak.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Barış Semiz'in yürütücülüğünü yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Sefer Beran Çelik(PAU) ve Yrd. Doç.Dr Erdal Gümüş (Kula Jeoparkı)’ün proje yardımcı uzmanlığı yaptığı eğitim programının amacı; katılımcıların yer bilimlerine olan bakış açısını değiştirmek; yer bilimlerine olan ilgiyi arttırmak; ve bu yolla, katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamayı amaçlamakta. Eğitim programının hedef  kitlesi, Üniversitelerdeki Doktora-Yüksek Lisans-Lisans öğrencilerinin (arkeoloji, biyoloji, mimarlık, çevre, orman, inşaat, jeofizik ve maden mühendisliği) ve öğretmenler (sınıf, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve coğrafya) olarak belirlendi.
 
Pamukkale, Akdeniz ve Celal Bayar üniversitelerinin alanlarında yetkin akademisyenleri tarafından verilecek eğitimlerin önemli bir kısmı arazide uygulamalı şekilde gerçekleşecektir. Sekiz gün sürecek olan kampta, yer bilimleri, çevre bilinci, deprem, fay ve jeotermal enerji eğitimi uzmanlar tarafından katılımcılara aktarılacak.
 
Kampa katılacak olan toplam 50 öğrenci ve öğretmenlerin tüm giderleri TÜBİTAK desteğiyle sağlanacak. Çürüksu (Denizli) havzasındaki,doğa harikası Pamukkale, jeotermal sistemler, eşsiz mağaralar, mermer/traverten ocakları ve Türkiye’nin en genç ve orijinalliğini en iyi muhafaza etmiş volkanik sahası özelliğine sahip Kula Jeoparkı eğitim amacıyla kullanılacak. Bu açıdan bakıldığında bu iki bölgede yer bilimleri kapsamına giren tüm bilim dallarına ilişkin gözlem ve uygulamaları gerçekleştirmek için doğal bir müze konumunda olmasından dolayı bu türde bir aktivite için özellikle seçilmiş bir alan özelliği taşımaktadır. Etkinlik sonunda proje katılımcılarına PAÜ tarafından 'Yer Bilimleri Eğitimi Sertifikası' verilecek.