8-11 Kasım tarihleri arasında özellikle Güney Ege’deki alternatif turizm destinasyon alanlarına ziyaretler gerçekleştiren ekipte, Japonya Seyahat Acenteleri Birliği Yurtdışı Seyahat Tanıtımı Bölümü Genel Müdür Vekili Hidenori Sakaı, Tobu Top Tur Yurtdışı Seyahat Departmanı Müdürü Tatsuya Yoshıoka, Yomiuri Seyahat Servisi Planlama Bölümü şefi Hiroko Saıto, Marginal Tur operasyon sorumlusu Saoko Shıbaı, Erguvan Turizm satış sorumlusu Sakie Kanekove Japonya’daki PR Ajansı yöneticisi Sachio Kabayama katıldı.

Japon seyahat acentelerinin Aydın, Denizli ve Muğla’da yeni turizm rotaları belirlemek için gerçekleştirilen gezi programı, termal sağlık merkezleri, tarihi mekanlar, bölgede öne çıkan kültürel ve doğal miras alanları ile önde gelen turizm tesislerinden oluştu. Güney Ege gezisine 8 Kasım Pazar günü Karahayıt’ta konaklayarak başlayan ekip ilerleyen günlerde sırasıyla, Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti, Dalyan’da çamur banyosu alanları, Kaunos Kral mezarları ve İztuzu Plajı, Ula’da Akyaka, Bodrum’da Antik Tiyatro, Halikarnas Mozolesi,Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ettiler. Bodrum koylarına gerçekleştirilen mavi tur etkinliğine katılan heyet, Mandarin Oriental ve The Marmara otellerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Geleneksel Türk köy düğünü temsili için Çomakdağ'a giden heyet köy halkıyla birlikte oldukça keyifli anlar yaşarken yöresel yemekleri de tanıma fırsatı yakaladılar.

4 günlük Güney Ege gezisinin kendileri için çok verimli geçtiğini söyleyen Japon turizm temsilcileri, ziyaret edilen kültürel, doğal ve tarihi mekanların hedef kitleleri için ilgi çekici olduğunu söyledi. Aydın, Denizli ve Muğla güzergahında Japonlar için ilginç destinasyonlar oluşturacaklarını ifade eden Japon heyet, incelemelerde bulundukları turizm tesislerinin niteliğinin de beklentilerinin üzerinde olduğunu söylediler.
Ajans olarak bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürüttüklerini söyleyen GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, bu kapsamda uluslararası fuar ve tanıtım turlarına ağırlık verdiklerini ifade etti. 2014 yılında Japon tur operatörleri, 2015 yılında Güney Kore basın mensupları için farklı organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Güney Ege Bölgesi’nin uluslararası boyutta turizm destinasyonu olarak pazarlanması ve alternatif turizm potansiyelinin hedef gruplara tanıtılması gerektiğinin altını çizen Alata, Japon tur operatörleri için düzenledikleri Güney Ege tanıtım turu etkinliğinin yeni turizm rotaları oluşturulmasına katkı sağlayacağını söyledi.