HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrenci servislerinin denetimlerine  başladı. Öğrencilerin daha güvenli bir ortamda okullarına ulaşmasını sağlamak amacıyla sürdürülen denetimlerde  17-20 Ekim tarihleri arasında tüm Denizli genelinde aynı anda denetim yapıldı.

Denetimlerde, okul servis aracında bulunması gereken dur levhasının olup olmadığı, kapısının otomatik olup olmadığı, camlarının kafes tel ile kapatılıp kapatılmadığı, her koltukta kullanılabilir halde emniyet kemerinin olup olmadığı gibi fiziki şartları ile bulunması gereken belgeleri kontrol formuna göre titizlikle kontrol edildi.

Kontroller sırasında öğrencilere emniyet kemerinin önemi, servis aracına binme ve inme kuralları, karayolunda yaya olarak dikkat edilmesi gereken kurallar gibi, temel trafik kuralları da uygulamalı olarak anlatıldı.

Denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini, çalışmaların okul idareleri ile koordineli olarak yürütüldüğünü bildiren Jandarma ekipleri, son 1 haftada  350 okul servisini denetimden geçirirken 38  sürücüye eksiklikleri nedeniyle idari para cezası uyguladı. bazı servis araçları ise trafikten men edildi.