Haberdenizli.com

İZDES çalışma heyetinin başkanlığını yapan Vali Ulvi Saran, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı (İZDES) ile ilgili bilgi verdi. İZDES projesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken 81 ilde uyguladığı bir proje olduğunu söyledi. Vali Saran konuşmasında; "Bu projeyle hem maliyetler azalacak, hem illerde zayıf görünen hususlar güçlendirilecek  hem de bakanlık stratejimize tüm illerin uyum sağlanacak" dedi.
 
Daha sonra sunum yapan heyet İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programına ilişkin genel bilgiler verdi. Heyet Başkanı Vali Ulvi Saran, "İzleme ve Değerlendirme Sisteminin konusunun insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı olduğunu, "Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarının fiziki ve beşeri durumları, iş, işlem ve faaliyetlerinin yerinde izlenmesi, değerlendirilmesi ve bunlara yönelik, güncel, dinamik ve bilgi teknolojisine dayalı bir izleme değerlendirme sistemi oluşturulması esas alınmıştır. Amaç, Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarındaki faaliyetlerinin, Bakanlığımız vizyonu, strateji ve politikaları ile stratejik planda yer alan amaç ve hedefler doğrultusunda yürütülüp yürütülmediğinin tespit edilmesi,  bu çerçevede güçlü bir izleme değerlendirme sistemi kurarak, taşra teşkilatları ile koordinasyon kanallarının etkinleştirilmesi" dedi.

İZDES Toplantısı Yapıldı
 
Toplantı sonrası İZDES çalışma heyeti Valilik birimlerini gezerek birimlerin çalışmalarını yerinde inceleyip bilgi aldılar.

İZDES çalışma heyeti ziyareti, Valilik birim müdürleri ve Bakanlığın ilgili kuruluşlarının yöneticileri ile raporlama ve genel değerlendirme çalışması yaparak Valiliğimizden ayrıldılar.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Kemal İnan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, ile Valilik Birim Amirleri ile İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) heyeti katıldı.

İZDES Toplantısı Yapıldı

İZDES Toplantısı Yapıldı