Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği tatbikat gerçeğini aratmadı.
Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 23-27 Eylül İtfaiye Haftası etkinleri kapsamında gece tatbikatı düzenledi. Etkinliğe AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer ve itfaiyecilerin aileleri katıldı. Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, okunan mevlidin ardından eğitim alanında tatbikat yaptı. Tatbikatta patlamalar ve yangın gerçeğini aratmadı. İtfaiyeciler, eğitim alanında hazırlanan yangınlara hızla müdahale etti. Tatbikat gereği çıkarılan yangın hızla söndürülürken, kurtarma operasyonları da izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, itfaiyenin çok önemli işler başardığını belirterek, "İtfaiyemiz güzel bir tatbikat düzenliyor. Avrupa’daki itfaiyelerde ne varsa bizim itfaiyemizde de var. Tüm donanımlara sahibiz. Hiçbir şey eskisi gibi değil. 500 derece, 600 derece ateşin içine giriyor artık bizim itfaiyecilerimiz. Artık naylon çizmeler yok. Birçok donanımızla Avrupa’dan üstteyiz. İtfaiyecilerimiz bu sahada sürekli aktif ve göreve hazır. İşte bu yüzden Denizli Belediyesi İtfaiyesi parmakla gösteriliyor" dedi.
Tatbikatta emekli itfaiyecilere de plaket verildi. Emekli itfaiyeciler, plaketlerini Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve milletvekillerinin elinden aldı.